Vosganian: Susţinerea candidaturii lui Oprescu în PSD sporeşte şansele lui Antonescu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la finalul BPC, că posibila candidatură a lui Sorin Oprescu şi numărul mare de susţinători în PSD ai acestuia, părând că PSD va avea doi candidaţi, sporesc şansele lui Crin Antonescu de a intra în turul doi.

23 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Susţinerea candidaturii lui Oprescu în PSD sporeşte şansele lui Antonescu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PNL a stabilit în BPC un obiectiv minim pentru intrarea în turul doi, Vosganian a precizat că apariţia lui Oprescu în cursa electorală şi susţinerea acestuia de către PSD simplifică lucrurile şi sporeşte şansele lui Antonescu.

"În legătură cu această chestiune văd că lucrurile încep să se simplifice din moment ce o posibilă candidatură a domnului Oprescu are tot mai mulţi susţinători în PSD. Se pare că PSD va avea doi candidaţi împărţind cu generozitate jumătate la unu şi jumătate la celălalt ceea ce sporeşte şansele lui Crin Antonescu", a susţinut purtătorul de cuvânt al PNL.

El a subliniat că "lista de susţinători din rândul mediului academic, mediului ştiinţific, a liderilor de opinie, continuă să se mărească", menţionând că "haosul care există în ţară începe să se transforme într-un agent electoral" pentru liberali.

Vosganian a ţinut să menţioneze că anul 2009 marchează din păcate "eşecul mandatului actualului preşedinte Traian Băsescu", fiind "şi un an eşuat pentru lupta împotriva crizei economice".

Pe de altă parte, liderul PNL a menţionat că întâlnirea de luni a BPC a avut "un caracter mai degrabă organizatoric şi de informare".

În acest context, Vosganian a anunţat că unul dinstre subiectele discutate în BPC a fost legat de "procesul de strângere de semnături" pentru susţinerea candidaturii lui Antonescu, pentru care fiecare filială a avut un anumit număr de semnături planificat, fiind stabilit ca la începutul săptămânii viitoare să se convoace o întâlnire cu toţi şefii de filiale din ţară pentru prezentarea rezultatelor parţiale.

"În opinia noastră, din momentul în care BEC va intra în atribuţii, noi am putea să fim pregătiţi cu numărul necesar de semnături, dorim să fie cât mai mare. În al doilea rând, s-a discutat despre elaborarea mesajelor şi platformei. Aici am prezentat faptul că săptămâna viitoare vom avea o variantă conturată urmând să definitivăm până la jumătatea lunii octombrie şi evaluarea actualei guvernări. E vorba de o evaluare la nouă luni şi trebuie să avem rezultatele preliminare pe primele trei trimestre", a mai spus Varujan Vosganian.

Întrebat dacă s-a discutat despre situaţia financiară, liderul PNL a menţionat că nu au fost făcute "informări cu privire la situaţia financiară a partidului" ca "un document oficial de largă circulaţie".

"Tot ce pot să vă spun este că dorim să avem un număr cât mai larg de susţinători şi asta să arate şi care este baza partidului. Aud de tot felul de zvonuri privind genţi, valize, probabil că cei care câştigă de pe urma guvernării cufere îşi rup de la inimă şi dau înapoi valize şi genţi. Nu e cazul PNL, noi ne bazăm pe un număr cât mai larg de susţinători şi de altfel am şi stabilit obiective pentru membrii Biroului, pentru şefii filialelor şi sperăm ca toţi aceştia să-şi onoreze obligaţiile", a spus Vosganian.

El a menţionat că liberalii vor face "în aşa fel încât să nu existe nici un fel de suspiciune" în privinţa surselor financiare şi "PNL să pară în ochii lumii ca un partid cu mulţi membri şi nu un partid care e dus de colo-colo de unii sau de alţii sau un partid care trebuie să mulţumească pe unii ca aceştia să-i reîntoarcă mulţumirile într-un mod care este în afara legii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici