Zece candidaţi pentru Primăria municipiului Ploieşti

Un număr de zece persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, doi dintre candidaţi fiind independenţi susţinuţi de partide politice, printre candidaţi numărându-se şi două femei.

682 afișări
Imaginea articolului Zece candidaţi pentru Primăria municipiului Ploieşti

Primăria municipiului Ploieşti (Imagine: www.ploiesti.ro)

Reprezentanţi a opt formaţiuni politice şi doi independenţi, susţinuţi de diverse partide, şi-au depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Printre candidaţi se numără actualul viceprimar al municipiului, fostul viceprimar - în prezent deputat, un senator, consilieri locali, dar şi oameni care până acum nu au ocupat nicio funcţie în administraţia publică.

Candidatul PSD este senatorul Daniel Savu, fost consilier local şi fost ofiţer SRI, cel care a luat locul lui Antonie Iorgovan în Senat, după decesul acestuia. Viceprimarul municipiului Ploieşti, Radu Socoleanu, ales în 2004 pe listele PRM şi transferat în 2005 la PD, candidează pentru funcţia de primar din partea PNG-CD, el înscriindu-se în această formaţiune în urmă cu aproximativ două luni.

Şi cel de-al doilea viceprimar al municipiului Ploieşti, Graţiela Gavrilescu, aleasă în 2004 pe listele PUR şi înscrisă ulterior în PNL candidează din partea acestei formaţiuni politice. Gavrilescu a demisionat din funcţia de viceprimar în luna decembrie a anului trecut, când a fost învestită în funcţia de deputat de Prahova, rămasă liberă în urma decesului colegului său de partid, Ioan Preda.

PRM şi PDL au aruncat în lupta electorală pentru Primăria Ploieşti doi politicieni care nu au ocupat până acum nicio funcţie în administraţia publică. Din partea PDL candidează avocatul Andrei Volosevici (unul dintre cei mai tineri candidaţi, 32 de ani), în vreme ce candidatul PRM este medicul Adrian Cărămidă. Din partea PC candidează la Primăria Ploieşti consilierul local Elena Trican.

Printre candidaţii la Primăria Ploieşti se numără şi doi independenţi. Este vorba despre directorul Regiei de Transport Public Ploieşti, Radu Popescu, fost vicepreşedinte al PNL Prahova, susţinut acum de PIN, şi deputatul Romeo Hanganu, a cărui campanie este susţinută financiar de Partidul Naţional Democrat Creştin. Hanganu a fost, pe rând, primar al Ploieştiului, prefect al judeţului Prahova, senator PD, deputat PC, fiind exclus din rândul conservatorilor în mai 2007 pe motiv că a semnat o declaraţie de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, suspendat din funcţie la acea vreme.

Pentru Consiliul Local Ploieşti, şi-au depus liste de candidaţi 16 formaţiuni politice, unele dintre acestea complet necunoscute electoratului şi fără nicio activitate politică pe plan local. Partidele mici au depus liste cu doar câţiva candidaţi. Printre aceste formaţiuni politice se numără una - Partidul Verde - care a depus listă cu un singur candidat pentru Consiliul Local Ploieşti. Candidatul respectiv are 35 de ani, este maistru, lucrează ca operator CFR şi s-a prezentat la Biroul Electoral pentru depunerea candidaturii cu doar o oră înainte de expirarea termenului legal. Există şi formaţiuni politice care şi-au depus liste cu trei sau patru candidaţi, iar toate partidele cunoscute au liste complete cu candidaţi pentru Consiliul Local Ploieşti.

Unele dintre partidele mari au plasat în cap de listă persoane cu notorietate, aleşi locali sau parlamentari. Spre exemplu, lista PSD pentru Consiliul Local Ploieşti este deschisă de către actualul primar, Emil Calotă, pe aceeaşi listă regăsindu-se liderul CNSLR Frăţia Prahova, precum şi preşedintele unei asociaţii de pensionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici