Zece deputaţi încasează bani de la stat pentru cazare, deşi deţin imobile în Bucureşti

Fiecare deputat care nu are domiciliul în Bucureşti a cheltuit, anul trecut, în medie, 13.000 de euro, din bani publici, pentru cazare, iar zece dintre aceştia încă încasează bani, deşi au în proprietate apartamente sau imobile în Capitală, astfel de exemple existând şi în rândul senatorilor.

34 afișări
Imaginea articolului Zece deputaţi încasează bani de la stat pentru cazare, deşi deţin imobile în Bucureşti

Zece deputaţi încasează bani de la stat pentru cazare, deşi deţin imobile în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Numai în 2007, an întreg monitorizat de IPP, s-a cheltuit aproximativ suma de 13.000 euro pentru cazarea unui deputat, această sumă fiind calculată la cel mai mic tarif practicat de hotelurile cu care Camera Deputaţilor are contract", se arată într-un raport al Institutului de Politici Publice, cu privire la cheltuielile pentru activitatea parlamentarilor.

Conform documentului, fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a primit de la bugetul Camerei Deputaţilor bani pentru cazarea " în alte spaţii decât hotel", deşi era şi ministru, desfăşurându-şi activitatea la Guvern.

Documentul face aceeaşi observaţie şi în ceea ce îl priveşte pe ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely.

Din raport reiese că zece deputaţi primesc bani pentru cazare, deşi dispun de apartamente sau imobile în Bucureşti, printre aceştia numărându-se preşedintele PC, Daniela Popa, deputat de Bucureşti, care a încasat fonduri (4.374 lei) pentru noiembrie şi decembrie 2007.

Alături de liderul conservator, se mai regăsesc pe această listă democrat-liberalii Liviu Almăşan şi Viorel Constantinescu, independentul Dumitru Becşenescu, conservatorul Dragoş Dumitriu, Pavel Todoran (PSD), Valeriu Zgonea (PSD), Valeriu Ungureanu (PSD), Adrian Mihei (PNL) şi Gabriel Zamfir (PNL).

Citeşte mai multe despre deputaţii care încasează bani de la stat pentru cazare.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici