Zgonea: Legea privind câinii fără stăpân este foarte bună şi pentru protecţia animalelor

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că legea privind gestionarea câinilor fără stăpân a fost promulgată în timp util şi Camera şi-a respectat promisiunea, arătând că este o lege bună, iar cei care protestează trebuie să facă acest lucru la primarul care nu ia deciziile corecte.

349 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Legea privind câinii fără stăpân este foarte bună şi pentru protecţia animalelor

Zgonea: Legea privind câinii fără stăpân este foarte bună şi pentru protecţia animalelor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Întotdeauna atunci când promulgi un proiect de lege nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Dacă oamenii sunt nemulţumiţi, legea poate fi îmbunătăţită. Pentru mine este foarte important că şi-a respectat promisiunea Camera Deputaţilor şi a promulgat în termen util acest proiect", a afimat Valeriu Zgonea.

Zgonea a adăugat că acest proiect este constituţional şi nu pune, ca fostele guvernări, eutanasierea pe primul loc, aceasta fiind ultima soluţie.

"Acest proiect este mult mai avantajos pentru toţi cei care iubesc animalele, în acelaşi timp este un proiect dur, care protejează omul, fiinţa umană şi dă puteri administraţiei locale ca, într-un interval de timp rezonabil, dacă un cetăţean sau o organizaţie neguvernamentală nu adoptă gratuit un câine, să poată să ia măsurile necesare ca copiii, bătrânii în România să poată să umble pe străzile marilor oraşe fără să le fie teamă că vor fi muşcaţi", a mai spus Zgonea.

El a arătat că legea este foarte bună şi din punctul de vedere al protecţiei animalelor, iar oamenii care vor să adopte au suficiente zile, instrumente să facă acest lucru.

Întrebat în legătură cu protestele privind adoptarea acestei legi, Valeriu Zgonea a spus că protestele vor continua dacă administraţiile locale din anumite zone vor trata cu indiferenţă această problemă şi nu alocă resursele financiare şi nu vor avea o bună comunicare cu organizaţiile neguvernamentale.

"Parlamentul României nu este administraţia locală şi nu ia decizii în politicile publice la nivel local, noi asigurăm cadrul. Dacă un primar va avea probleme, sunt convins că cei care protestează vor protesta asupra primarului care nu ia deciziile corecte în această zonă şi nu alocă resursele financiare. Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şi-a făcut datoria", a adăugat Zgonea.

El a mai apreciat drept un "semn de normalitate" faptul că Parlamentul şi preşedintele au aceeaşi poziţie.

"E un semn de normalitate dacă preşedintele şi Parlamentul şi-au exprimat acelaşi punct de vedere, este un semn de normalitate, probabil că ne îndreptăm către o zonă de normalitate până la începutul campaniei de anul viitor", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici