Zgonea: Voi cere în USL să votăm modificările la Regulamentul şedinţelor comune. Camera Deputaţilor trebuie să adopte legile asumate prin MCV

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va solicita în USL ca săptămâna viitoare, ultima din această sesiune, Parlamentul să adopte, în plenul reunit, modificările aduse Regulamentului şedinţelor comune.

130 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Voi cere în USL să votăm modificările la Regulamentul şedinţelor comune. Camera Deputaţilor trebuie să adopte legile asumate prin MCV

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Vreau să cer în USL să trecem săptămâna viitoare şi modificările pe care grupul de lucru le face la Regulamentul şedinţelor comune", a spus Zgonea, care a arătat că amendamentele la acest proiect trebuie depuse până marţea viitoare, în condiţiile în care luni este zi liberă.

Zgonea a spus că aceste amendamente vor trebui cuprinse în Raportul comisiei de resort, care va fi supus, potrivit intenţiei sale, votului plenului comun al Parlamentului săptămâna viitoare.

Potrivit lui Zgonea, modificările aduse pun de acord Regulamentul şedinţelor comune cu prevederile noului Statut al parlamentarilor, lucru care se poate face şi în absenţa motivării Curţii Constituţionale, care a declarat, miercuri, neconstituţionale unele din articolele Statutului.

Zgonea a spus că este necesar să se adopte modificările aduse Regulamentului şedinţelor comune, pentru ca ulterior să se treacă la elaborarea Codului de conduită al parlamentarilor, pentru care va solicita asistenţă de la instituţiile europene, precum Comisia Europeană, Parlamentul European sau Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Zgonea: E necesar ca săptămâna viitoare Camera Deputaţilor să adopte legile asumate prin MCV

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat joi pentru MEDIAFAX că este necesar ca acest for legislativ să adopte săptămâna viitoare, ultima din această sesiune, cele două proiecte legislative asumate prin MCV, el arătând că deputaţii vor lucra atât cât va fi nevoie pentru acest obiectiv.

"Săptămâna viitoare trebuie să treacă cele două legi obligatorii pe MCV, pentru respectarea angajamentelor asumate. Deputaţii vor lucra cât e necesar ca să îndeplinim acest obiectiv", a spus Zgonea.

El a precizat că se referă la Proiectul de lege 128/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi la Proiectul de lege 131/2013 pentru punerea în aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesuale penale, ambele trecute de Senat.

Cele două proiecte de lege se află în dezbatere la Comisia juridică din Cameră, care are termen până marţi să elaboreze rapoartele, în condiţiile în care luni este zi liberă.

Rapoartele vor merge la Biroul permanent al Camerei, care le va pune, cu prioritate, pe ordinea de zi la sesiunea de vot final, care va avea loc miercuri.

Cele două proiecte de lege au caracter de lege organică, pentru adoptarea lor fiind necesară majoritatea calificată a deputaţilor, iar Camera este for decizional.

Săptămâna următoare este ultima săptămână din sesiunea actuală, după care se intră în vacanţa parlamentară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici