(P) Cum să găseşti cele mai bune anvelope pentru maşina ta

158 afișări
Imaginea articolului (P) Cum să găseşti cele mai bune anvelope pentru maşina ta

(P) Cum să găseşti cele mai bune anvelope pentru maşina ta

Asigurarea funcţionării corespunzătoare a unui autoturism este o sarcină importantă care necesită atenţia şi întreţinerea mai multor zone, piese şi echipamente critice. Printre principalele aspecte care nu trebuie trecute cu vederea se numără selecţia celor mai bune anvelope auto pentru maşină.

Alegerea anvelopelor corecte este un proces care nu numai că contribuie la buna funcţionare a maşinii, ci este şi un factor care afectează siguranţa şoferului şi a pasagerilor săi. Prin urmare, atunci când căutaţi anvelope ieftine, este necesar să ţineţi cont de o serie de aspecte care îl pot ajuta pe proprietar să-şi achiziţioneze anvelopele ideale.

Conditiile meteo

Printre principalii factori de luat în considerare atunci când alegeţi anvelopele auto se numără condiţiile meteorologice. Este necesar să reţineţi că pe piaţă este posibil să găsiţi modele special concepute pentru iarnă şi pentru vară. Pe lângă aceasta, există şi posibilitatea achiziţionării de modele mixte care pot fi adaptate într-un mod versatil la diferitele tipuri de climă care apar pe parcursul anului. Anvelopele all-season sunt o variantă mai ieftină, deoarece nu toţi proprietarii de autoturisme au bugetul necesar pentru a cumpăra două seturi pentru fiecare climat.

În funcţie de anotimp, trebuie să aveţi teoretic câte un set din cele de vară şi de iarnă, sau un set de anvelope auto all-season, dacă nu doriţi să schimbaţi des cauciucurile maşinii. De reţinut, însă, că acestea din urmă nu ajung la performanţele celor dedicate fiecărui anotimp.

Rutina de conducere

Rutina de condus este unul dintre principalele aspecte care determină procesul de selecţie a anvelopelor auto. De exemplu, există oameni a căror rutină se caracterizează prin conducerea în interiorul oraşului şi cu puţini kilometri parcurşi anual.

Pe de altă parte, există persoane care trebuie să călătorească şi să parcurgă un număr mare de kilometri în mod regulat, aşa că au nevoie de un anumit tip de anvelope auto. În acest sens, anvelopele cu rezistenţă scăzută la rulare sunt cea mai bună opţiune pentru cursele prin oraş, deoarece ajută la reducerea consumului de combustibil şi emit mai puţine gaze poluante.

Anvelope ieftine vezi oferta Emag

La rândul lor, anvelopele de înaltă performanţă sunt adaptate nevoilor şoferilor care trebuie să navigheze constant pe autostrăzi şi la drumuri lungi.

O anvelopă durează, în medie, aproximativ 30.000 de kilometri. Dar durata de viaţă a acestora poate fi redusă sau mărită, chiar şi până la 20.000 şi 40.000 de km, în principal datorită tipului de compuşi pe care îi au: cele cu aderenţă mai mare sau cele sportive se uzează mai devreme, dar întăresc siguranţa, iar cele cu rezistenţă scăzută la rulare sau cele care favorizează consumul, au aderenţă mai puţină, dar durează mai mult.

Stilul de condus, tipul de asfalt pe care se circulă (mai mult sau mai puţin abraziv) şi dacă maşina este parcată afară sau în garaj, sunt alte elemente care vor determina şi durata anvelopei auto.

Organizaţia Tehnică Europeană pentru Anvelope şi Jante (ETRTO), care reglementează cerinţele legale pe care trebuie să le îndeplinească cauciucurile, avertizează că anvelopele îşi pierd din calităţi la zece ani de la fabricare şi recomandă monitorizarea acestora anual începând cu anul cinci. Pe partea laterală a anvelopelor există o serie din patru cifre care indică momentul în care au fost fabricate: primele două indică săptămâna, iar următoarele două, anul.

Accesaţi magazinele online

Una dintre principalele recomandari pentru achizitionarea anvelopelor auto este sa apelaţi la magazinele online. Datorită acestor platforme de e-commerce, este posibil să găsiţi sute de modele rapid, uşor şi din confortul casei.

Căutarea anvelopelor pe Internet economiseşte utilizatorilor mult timp şi bani, deoarece procesul de căutare este foarte simplu. Publicul poate compara modele şi poate cumpăra anvelope ieftine pentru a se potrivi nevoilor lor specifice.

În plus, cele mai bune magazine online lucrează cu principalii producători şi mărci de pe piaţă, precum Michelin, Continental, Bridgestone, Pirelli etc.

Internetul este o modalitate perfectă de a compara preţurile şi de a găsi oferte bune la achiziţionarea de anvelope auto. Magazinele online au un catalog larg de produse de toate marcile si pentru toate buzunarele.

Anvelopele pot fi achiziţionate fără montaj şi primite acasă, sau pot fi trimise şi la un service auto, unde vor fi montate în maşină contra unei taxe stabilite în prealabil.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante aspecte care nu pot fi trecute cu vederea atunci când alegi anvelopele pentru maşina ta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici