(P) Ghid complet pentru a alege o ladă frigorifică

120 afișări
Imaginea articolului (P) Ghid complet pentru a alege o ladă frigorifică

Nu este suficient congelatorul din frigiderul tău şi trebuie să satisfaci nevoile suplimentare de congelare ale familiei? S-ar putea să te gândeşti să cumperi o ladă frigorifică. Să fie o ladă frigorifică verticală? Mai bine una orizontală? Iată care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăreia, precum şi aspectele de care ar trebui să ţii cont înainte de a cumpăra o ladă frigorifică pentru a alege una corectă.

Cheia alegerii celei mai bune lăzi frigorifice

Deşi există multe tipuri de frigidere, inclusiv frigidere fără congelator, adevărul este că preferatele oamenilor sunt frigiderele combinate sau, chiar, frigiderele americane, cu două uşi.

În multe cazuri, totuşi, nu faci cumpărăturile destul de des şi nici nu găteşti zilnic. În schimb, cumperi produse congelate, congelezi produse proaspete, găteşti pentru o zi şi îngheţi restul de produse pentru mai multe mese pe care le vei găti ulterior.

Adevărul este că majoritatea utilizatorilor nu se mai pot descurca fără o ladă frigorifică bună. Dacă capacitatea compartimentului congelator al frigiderului tău nu este suficientă pentru nevoile tale, vei avea nevoie de o ladă frigorifică separată, ca spaţiu suplimentar de depozitare.

În ziua de astăzi putem găsi pe piaţă două tipuri de lăzi frigorifice: o ladă frigorifică verticală sau o ladă frigorifică orizontală. Care este mai bună? Ce avantaje are una sau cealaltă?

Ladă frigorifică verticală

Aspectul unei lăzi frigorifice verticale este foarte similar cu cel al unui frigider, de obicei cu o uşă din faţă şi interiorul împărţit în sertare.

Dacă ai nevoie de un congelator, dar nu ai prea mult spaţiu, nu alege un mini congelator. Asta deoarece o ladă frigorifică verticală poate fi soluţia, deoarece ocupă mai puţin decât un congelator.

Cu interiorul ticsit de sertare, o ladă frigorifică verticală este mai uşor de organizat, iar mâncarea este mai uşor de accesat.

În schimb, capacitatea unei lăzi frigorifice verticale este de obicei mai mică decât cea a unei lăzi frigorifice orizontale.

Pe scurt, dacă nu ai prea mult spaţiu şi îl vei folosi încontinuu, ca extensie a frigiderului, ar trebui să alegi o ladă frigorifică verticală.

Ladă frigorifică orizontală

Ladă frigorifică orizontală se caracterizează prin faptul că are o uşă în partea de sus şi este extrem de spaţioasă.

Este de obicei mai lată şi mai scurtă decât o ladă frigorifică verticală: ocupă mai multă suprafaţă, deşi mai puţin în înălţime. Dacă ai puţin spaţiu, aceasta nu este cea mai bună opţiune. În orice caz, un congelator mic nu există, aşa că mai bine faci loc unei noi lăzi frigorifice.

Capacitatea unei lăzi frigorifice orizontale este mai mare decât cea a unei lăzi frigorifice verticale, în special în ceea ce priveşte volumul util real, care este întotdeauna mai mic decât cel marketat.

Ce caracteristici ar trebui să iei în considerare înainte de a cumpăra o ladă frigorifică?

Capacitate

O ladă frigorifică vine cu capacităţi de stocare cuprinse între 100 şi 450 de litri. O ladă frigorifică verticală are în jur de 200 de litri. Prin urmare, primul lucru pe care ar trebui să-l analizezi este de ce capacitate ai nevoie, ţinând cont întotdeauna de capacitatea frigiderului tău şi de spaţiul de care dispui.

Reţine că volumul pe care îl promovează companiile producătoare este de obicei mult mai mare decât cel real, deoarece spaţiile inutile sunt de asemenea luate în considerare de obicei (de exemplu sertarele, în cazul lăzii frigorifice verticale).

Organizarea internă

Este foarte recomandat să ai o iluminare interioară bună, esenţială în cazul unei lăzi frigorifice orizontale, deoarece astfel vei putea vedea conţinutul acesteia.

Sertare transparente din plastic

Într-o ladă frigorifică verticală, un număr mai mare de sertare facilitează depozitarea alimentelor şi, dacă sunt transparente, produsele sunt de asemenea rapid de localizat.

Alarma

Alarma este un element cheie în lăzi frigorifice, deoarece acestea te pot avertiza în cazul în care sursa de alimentare este întreruptă sau dacă ai lăsat uşa neînchisă corect.

Butoane şi comenzi

O lada frigorifica trebuie să aibă un panou de control clar şi accesibil, situat la exterior pentru a evita deschiderea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici