(P) Importanţa protecţiei SPF pe timp de iarnă

Articol cu conținut publicitar

119 afișări
Imaginea articolului (P) Importanţa protecţiei SPF pe timp de iarnă

(P) Importanţa protecţiei SPF pe timp de iarnă

Radiaţia ultravioletă este clasificată în două tipuri: UVB şi UVA. Primul cauzează arsuri şi afectează în mod direct stratului superior al epidermei, dar, în acelaşi timp, nu pătrunde uşor prin sticlă şi nori, iar iarna intensitatea sa este scăzută.

Radiaţiile UVA nu provoacă arsuri, dar accelerează  foto îmbătrânirea celulară. Mai simplu spus, face ca pielea să se estompeze mai rapid. Acest tip de radiaţie pătrunde atât în ​​nori, cât şi în sticlă, iar intensitatea sa nu variază foarte mult pe parcursul anului.

Pentru consolidarea stării generale a epidermei specialiştii recomandă aplicarea regulă a produselor cu  protectie solară https://makeup.ro, indiferent de anotimp.

Important! Este indispensabil să-ţi protejezi pielea în timpul sezonului rece dacă foloseşti produse cu acizi!

 

Care sunt cele mai eficiente creme cu protecţie solară?

Filtrele fizice (dioxid de titan şi oxid de zinc) sunt cele mai benefice, deoarece sunt complet sigure şi protejează atât de razele UVA, cât şi de UVB. Iar dacă ambele tipuri sunt prezente în compoziţie, atunci este garantată o protecţie fiabilă.

Cea mai bună opţiune în aceasta perioadă a anului ar fi o crema cu 15-30 SPF, precum şi ingrediente hidratante sau antioxidanţi.

Optaţi pentru compoziţiile pe bază de: gel de aloe vera, glicerină vegetală, acid lactic, uleiuri (seminte de in, canepa, susan, shea, jojoba), extracte de CO2, nucă, ginkgo biloba, viburn, frunze de mesteacăn, mentă, trifoi) şi vitamina E.

Îmbătrânirea pielii în 75% din cazuri apare ca urmare a expunerii la factorii de mediu, în special, radiaţiile UV. Utilizarea zilnică a produselor cu filtre SPF încetineşte procesele cauzate de expunerea pielii la radiaţiile UV.

Da, soarele este o sursă de vitamina D şi echilibrul său de bună dispoziţie asociat. Dar are şi o latură întunecată: radiaţiile UV dăunătoare, ce cauzează:

 

Îmbătrânirea timpurie

Radiaţiile UV dăunează ADN-ului celulelor pielii, provoacă stres oxidativ şi, drept urmare - uscăciune, riduri premature, pierderea elasticităţii.

Pigmentarea

Petele maronii despre care se crede în mod obişnuit că sunt pete de vârstă sunt de fapt cauzate de radiaţii. Nu vor apărea imediat după bronzare, dar cu siguranţă după câţiva ani.

Fotodermatita

Este o reacţie la radiaţia solară, cauzată de razele de tip A, care sunt folosite şi în saloanele de bronzat.

Există două tipuri de filtre în cosmeticele fotoprotectoare:

 

Fizice(minerale, organice): oxid de zinc şi dioxid de titan. Aceste substanţe acţionează la suprafaţa pielii reflectând razele UV ca o oglindă.

Avantaje:

Potrivite pentru pielea sensibilă, reactivă şi delicată.

Dezavantaje:

Textura produselor cu asemenea filtre este slab distribuită şi absorbită, lăsând urme albe. Compoziţia protectoare este înlăturată rapid de pe piele prin mişcare şi atingere.

 

Chimice: absorb şi neutralizează radiaţiile UV.

Avantaje:

Textura produselor cu aceste filtre este invizibilă şi imperceptibilă pe piele.

Dezavantaje:

Distrugând energia radiaţiei solare, bariera protectoare dispare rapid.

 

Ai grijă de tine şi de sănătatea pielii tale indiferent de anotimp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici