#revolutions | Nicolae Militaru: „Stănculescu era un fel de om de casă al lui Ceauşescu, cu legături foarte strînse cu Securitatea” (Partea a IV-a)

Fostul general Nicolae Militaru insistă că nu a existat niciun fel de ajutor străin la Revoluţia din decembrie 1989 şi că nu e de acord cu teoria conform căreia agenţi ai KGB sau CIA au venit în ţară pentru a-i incita pe români la revoltă. Detalii, în interviul acordat de Nicole Militaru, în 1994.

10029 afișări
Imaginea articolului #revolutions | Nicolae Militaru: „Stănculescu era un fel de om de casă al lui Ceauşescu, cu legături foarte strînse cu Securitatea” (Partea a IV-a)

#revolutions | Nicolae Militaru: ”Stănculescu era un fel de om de casă al lui Ceauşescu, cu legături foarte strînse cu Securitatea” (Partea a IV-a)

În 1994, John Simpson, celebrul jurnalist al televiziunii BBC a realizat un documentar despre revoluţia română. Istoricul Marius Oprea a fost atunci, alături de Dennis Deletant, consultant al acestui film şi a stat de vorbă cu principalii protagonişti ai evenimentelor din decembrie 1989, în pregătirea interviurilor filmate. Urmează pasaje dintr-un interviu acordat de fostul general Nicolae Militaru (1925-1996), primul ministru al Apărării după Revoluţia din decembrie 1989.

Nicolae Militaru: Deci după 22 decembrie, cînd s-a răspîndit această ştire [cu privire la faptul că Frontul Salvării Naţionale exista de şase luni – n.n.] au fost făcute şi comentarii, speculaţii, că în România ar fi fost o lovitură de stat, că a fost organizată din timp, că n-a fost spontană şi aşa mai departe. Şi au venit la mine: “Ce-ai făcut, domnule, ce ai zis, te ştie tot mapamondul!...” “Ce am zis?” “Păi, ai zis că Frontul Salvării Naţionale funcţionează de şase luni de zile...” “Şi? Ce propuneţi voi?” “Noi am zis că nu e adevărat, că nu ai zis tu (adică eu) aşa ceva”. Era directorul televiziunii [Răzvan Theodorescu – n.n.], care a insistat foarte mult pe treaba aceasta, să clarific. Mi-a spus că trebuie să vină postul II al Televiziunii Franceze şi să dau acolo o dezminţire. A venit televiziunea acolo, la armată, la Minister (deci, după 24, pare-se că pe 26) şi eu am declarat următorul lucru, că nu am spus adevărul în totalitate, deoarece Frontul Salvării Naţionale nu funcţionează de şase luni, funcţionează de mai multă vreme!

Citeşte continuarea pe platforma REVOLUTIONS

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici