Ajutor din Danemarca: O echipă de medici şi asistenţi a ajuns în România. La ce spital vor lucra

  • O echipă de medici şi asistenţi din Danemarca a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în România.
  • Specialiştii danezi vor lucra la Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş.
3693 afișări
Imaginea articolului Ajutor din Danemarca: O echipă de medici şi asistenţi a ajuns în România. La ce spital vor lucra

Ajutor din Danemarca: O echipă de medici şi asistenţi a ajuns în România. La ce spital vor lucra

Prima echipă medicală de sprijin sub coordonarea Mecanismului European de Protecţie Civilă şi a Agenţiei Daneze pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (DEMA) a ajuns în România.

Danemarca a trimis doi medici şi cinci asistenti specializaţi în Terapie intensivă, însoţiţi de ofiteri din cadrul DEMA, iar joi vor sosi în ţară încă un medic şi un asistent. La 11 zile se va face schimbul cu o nouă echipă, astfel încât prezenţa specialiştilor din Danemarca va continua timp de trei săptămâni.

Echipa va lucra în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, permitând astfel creşterea capacităţii din cadrul secţiei de Terapie intensivă, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici