Medicul Mihai Craiu, despre teoria privind afectarea fertilităţii în urma vaccinării: O ciorbă reîncălzită

Mihai Craiu consideră că vaccinarea anti-COVID-19 nu are succes din cauza teoriilor false, aşa cum s-a întâmplat şi cu campania de vaccinare împotriva HPV.

2654 afișări
Imaginea articolului Medicul Mihai Craiu, despre teoria privind afectarea fertilităţii în urma vaccinării: O ciorbă reîncălzită

Medicul Mihai Craiu, despre teoria privind afectarea fertilităţii în urma vaccinării: O ciorbă reîncălzită

Mihai Craiu consideră că vaccinarea anti-COVID nu are succes din cauza teoriilor false, aşa cum s-a întâmplat şi cu campania de vaccinare împotriva HPV.

„E o ciorbă reîncălzită, din bucătăria gospodinelor antivaxx. Exact această ipoteză a fost vehiculată şi când s-a lansat, în România, campania iniţială de vaccinare împotriva HPV. Da, aceea încheiată cu un eşec la fel de spectaculos ca şi cea actuală, împotriva maladiei COVID-19. Atunci s-au aruncat peste 90% din dozele de vaccin (scumpe...) achiziţionate de statul român. Adică de noi toţi. Şi au murit apoi nişte mii de femei din cauza cancerului de col uterin produs de HPV”, a arătat medicul Mihai Craiu.

Mihai Craiu a explicat că teoria falsă a pornit de la o presupusă reacţie între anticorpi şi o proteină din placentă.

„Este o asemănare extrem de mică pentru a putea imagina o fixare robustă a anticorpilor anti-spike în fix acel loc. Pur şi simplu e imposibil biologic. Imaginaţi-vă că purtaţi o pălărie cu o pană de la orice pasăre zburătoare doriţi dvs. Aveţi o pană la pălărie... Cam atât aveţi în comun cu pasărea... Asta nu înseamnă că, de mâine, veţi putea zbura”, a explicat medicul.

Potrivit lui Mihai Craiu, în studiile vaccinului Pfizer-BioNTech, care au început în urmă cu mai bine de un an, au fost incluse şi numeroase femei tinere. Din datele Societăţii de Medicină Reproductivă din SUA reiese că fertilitatea în lotul placebo (fără vaccin) a fost similară, în anul ce a urmat, cu cea a femeilor vaccinate, este concluzia studiului citat de Craiu.

De aceea medicul le cere femeilor să renunţe la teoriile false.

„Stimate doamne, dacă tot credeţi în teorii ale conspiraţiei legate de infertilitate, cum vă explicaţi că cele 6.73 miliarde de doze de vaccin utilizate până acum au fost administrate în proporţie de 80% în ţarile dezvoltate şi în curs de dezvoltare, iar în Africa au fost administrate extrem de puţine doze?? Ce fertilitate mai trebuia redusă, în ţarile bogate, unde sporul natural este negativ de mai mulţi ani ?! Cred că este cazul să depăşim acest mit”, este concluzia lui Mihai Craiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici