Posturi la ATI plătite cu 20.000 de lei pe lună în singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani. Nu le caută nimeni

  • La Spitalul Orăşenesc din Mioveni este nevoie urgentă de medici infecţonişti şi de ATI
  • Dr. Horia Trăilă, managerul spitalului: avem o secţie de ATI care stă nefolosită din lipsă de medici
  • Primarul din Mioveni: Dacă medicii de ATI fac gărzi, pot ajunge şi la 30.000 de lei pe lună, net
  • Spitalul Orăşenesc din Mioveni este singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani
14224 afișări

Nu e vreun spital pretenţios din Viena. E spitalul din Mioveni. Primul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani. Nu e cu nimic mai prejos faţă de un spital din Occident, de care poate doar visezi să te apropii.

Unitatea sanitară are însă o mare problemă, pe care o regăseşti în multe spitale din ţară: lipsa medicilor. 

Cea mai gravă lipsă de specialişti este la ATI, într-un spital situat într-un judeţ  în topul îmbolnăvirilor

Atât în corpul nou de clădire, cât şi în cel vechi, unitate Covid aflată imediat lângă clădirea nouă, este nevoie de cel puţin 8 medici de ATI, dar şi de mai multe posturi de infecţionişti şi asistenţi medicali. 

Cei care vor să vină aici primesc salariu mare, spune primarul din Mioveni. Cu tot cu gărzi şi sporuri, şi în funcţie de grad şi vechime, se poate ajunge şi la 30.000 de lei, în mână. Plus masă şi casă pe chirie mică, suportate de Consiliul Local. Managerul spitalului nu este însă ajutat deloc de procedurile actuale: pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi ocupate prin concurs.

La fel de adevărat este însă şi că specialiştii preferă centrele medicale mari, dar şi că în ultimii ani sute de medici de ATI au plecat în străinătate.

Dr. Horia Trăila, managerul Spitalului Mioveni: ”Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri În acest moment practic este o secţie de 7 paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici.”

Ion Georgescu, primarul din Mioveni. ”Este undeva de la 120, 150 de milioane la 200 de milioane net (20.000 ron), dacă fac 7 gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane ( 30.000 ron) , salariu net pe lună. Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, şi după aia să ia o hotărâre!”

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici