Premieră mondială. Primul transplant de ţesut pulmonar la o persoană cu leziuni cauzate de COVID-19, de la donatori vii

  • Medicii din Japonia au anunţat joi că au efectuat cu succes primul transplant de ţesut pulmonar din lume de la donatori vii, la un pacient cu leziuni pulmonare severe de la COVID-19.
  • Femeia din regiunea vestică japoneză Kansai îşi revine după operaţia de aproape 11 ore, a declarat un reprezentant al Spitalului Universitar din Kyoto.
  • Soţul şi fiul ei, care şi-au donat părţi din plămâni, sunt, de asemenea, în stare stabilă.
929 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială. Primul transplant de ţesut pulmonar la o persoană cu leziuni cauzate de COVID-19, de la donatori vii

Premieră mondială. A fost realizat primul transplant de ţesut pulmonar de la donatori vii, la o persoană cu leziuni pulmonare COVID-19

A fost realizat primul transplant din lume de ţesut pulmonar de la donatori vii, la o persoană cu leziuni pulmonare COVID-19. Transplanturile de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, în Japonia, sunt încă rare, iar donatorii vii sunt consideraţi o opţiune mai realistă pentru pacienţi.

„Am demonstrat că avem acum o opţiune de transplant pulmonar (de la donatori vii)”, a declarat dr. Hiroshi Date, chirurg toracic la spitalul care a condus operaţia. „Cred că acesta este un tratament care dă speranţă pacienţilor” cu leziuni pulmonare severe cauzate de COVID-19.

Reprezentanţii Spitalului Universitar din Kyoto au declarat că s-au efectuat zeci de transplanturi de părţi de plămâni prelevate de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, la pacienţi cu leziuni pulmonare legate de COVID-19 în Statele Unite, Europa şi China, potrivit AP News.

Femeia s-a infectat cu SARS-CoV-2 la sfârşitul anului trecut şi a dezvoltat dificultăţi de respiraţie care s-au înrăutăţit rapid. Ea a fost conectată la un aparat care funcţionează ca plămân artificial, mai mult de trei luni, la un alt spital, deoarece plămânii ei au fost grav afectaţi.

Chiar şi după ce s-a vindecat de boală, plămânii ei nu mai erau funcţionali sau tratabili, iar singura opţiune pentru ea de a trăi era să primească un transplant pulmonar.

Soţul şi fiul ei s-au oferit voluntar să doneze părţi din plămâni, iar operaţia a fost efectuată la Spitalul Universitar din Kyoto de către o echipă de 30 de membri, condusă de dr. Hiroshi Date. Soţul ei a donat o parte din plămânul stâng, iar fiul a dat o parte din plămânul drept.

Femeia se aşteaptă să poată părăsi spitalul în aproximativ două luni şi să revină la viaţa normală în aproximativ trei luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici