Se deblochează angajările pentru aproape 8000 de posturi în sănătate şi asistenţă socială

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi deblocate aproape 8000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială.

531 afișări
Imaginea articolului Se deblochează angajările pentru aproape 8000 de posturi în sănătate şi asistenţă socială

Se deblochează angajările pentru aproape 8000 de posturi în sănătate şi asistenţă socială

„Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de vreo problemă financiară”, a spus premierul.

Acesta susţine că, în această lună, au fost alocate circa 6,6 miliarde de lei, cu care au fost închise datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând şi cheltuielile curente pe luna ianuarie, pentru medicamente şi servicii medicale.

„Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienţi, un plus de empatie şi de responsabilitate. Este valabil şi pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în faţa plăţii pe liste de pacienţi, adică pentru nişte nume puse pe o hârtie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că au fost aprobate două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordione, şi altul de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale.

În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi.

„Toate posturile de medic care au fost solicitate, atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, asta au cerut unităţile sanitare, toate au fost aprobate, în total peste 2.500 de posturi”, a spus Rafila.

De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanţă.

Ministrul cere spitalelor să demareze cât se poate de repede procedurile de angajare şi anunţă că, de la 1 ianuarie, toate posturile care se vacantează în sistemul de sănătate se pot scoate la concurs fără memorandum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici