Se întoarce pandemia în forţă? Regiunea Wuhan a intrat în lockdown

În regiunea de unde se crede că a pornit virusul, un milion de oameni sunt blocaţi în locuinţe pentru doar 4 cazuri pozitive.

1826 afișări
Imaginea articolului Se întoarce pandemia în forţă? Regiunea Wuhan a intrat în lockdown

Se întoarce pandemia în forţă? Regiunea Wuhan a intrat în lockdown

O suburbie din Wuhan - Jiangxia - a fost închisă, după descoperirea a 4 cazuri de persoane testate pozitiv pentru coronavirus Autorităţile chineze au ordonat izolarea Jiangxia, o suburbie unde locuiesc aproximativ un milion de oameni, în urma depistării a 4 cazuri asimptomatice de coronavirus.

Lockdownul va dura 3 zile.

Este pentru prima dată când metropola chineză - care are un total de 12 milioane de locuitori - revine la lockdown după 2020.

China îşi menţine politica zero Covid, folosind restricţii de circulaţie şi teste pe scară largă, chiar dacă variantele mai contagioase ale bolii par să poată „ocoli” multe dintre măsurile de izolare.

Strategia „zero Covid” este din ce în ce mai pusă sub semnul întrebării în China din cauza costurilor sale foarte mari atât din punct de vedere economic, cât şi social. Cu toate acestea, autorităţile consideră că este esenţial să se prevină prăbuşirea structurilor sanitare în faţa unor valuri prea mari de cazuri.

Un studiu susţine că piaţa Huanan (Wuhan) a fost epicentrul pandemiei

În urmă cu două zile, un studiu publicat în Science a confirmat că primul epicentru al ceea ce a devenit pandemia de Covid a atins piaţa din Wuhan.

Potrivit studiului, „cercetătorii au reconstruit etapele incipiente ale poveştii, concentrându-se pe distribuţia cazurilor cunoscute la oameni şi mamifere sensibile la Sars-CoV-2, legându-le de mostre pozitive prelevate din mediu, de exemplu cuşti. Toate reconstituirile au dus înapoi la piaţa angro de fructe de mare Huanan din Wuhan.

„Deşi nu există dovezi suficiente pentru a defini evenimentele, analizele noastre indică faptul că răspândirea virusului a apărut din comerţul cu animale sălbatice vii din China şi arată că piaţa Huanan a fost epicentrul pandemiei”, spun autorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici