Un cunoscut medic estimează că situaţia pandemică în România se va îmbunătăţi în primăvară

  • Laura Ghibu Ventimiglia este un medic român, stabilit în Suedia, specializat în chirurgie stomatologică.
  • Împreună cu alţi specialişti, ea a a analizat variantele evoluţiei pandemiei în întreaga lume în 2022 şi a stabilit care este cel mai posibil scenariu pentru România.
8665 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut medic estimează că situaţia pandemică în România se va îmbunătăţi în primăvară

Un cunoscut medic estimează că situaţia pandemică în România se va îmbunătăţi în primăvară

În plan mondial, ipoteza cea mai optimistă ar fi ca varianta Omicron să nu provoace multe victime chiar dacă va infecta rapid toată populaţia. Acest fapt ar putea oferi acea imunitate colectivă care ar duce la o scădere a numărului de particule virale în circulaţie şi astfel ar determina sfârşitul pandemiei, susţine medicul român.

Ipoteza cea mai pesimista este că vor fi înregistrate numeroase decese de COVID 19 în următoarele luni deoarece foarte multă lume va fi infectată cu varianta Omicron, mai spune Laura Ghibu Ventimiglia.

Există şi o ipoteza intermediară: cu cât mai multe particule virale vor fi în circulaţie în comunitate, cu atât virusul va avea mai multe posibilităţi să creeze mai multe mutaţii care ar putea produce alte variante virale îngrijorătoare, care la rândul lor vor prelungi pandemia.

Medicul Laura Ghibu Ventimiglia a realizat şi un scenariu al evoluţiei pandemiei în România.

Scenariul probabil în România anului 2022 în contextul pandemic ar fi următorul: din cauza întârzieri luării măsurilor de prevenţie a răspândirii virusului şi a implementării certificatului verde ca modalitate de acces la locul de muncă, vom avea o creştere masivă a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID, începând deja din luna ianuarie. La acesta vor contribui şi relaxările din perioada sărbătorilor de iarna precum şi redeschiderea şcolilor în data de 3 ianuarie”, a explicat Laura Ghibu Ventimiglia.

Specialistul consideră că pentru a evita o agravare a situaţiei, este nevoie de o perioadă între sărbătorile de iarna şi redeschiderea scolilor cu mai puţină interacţiune umană, pentru ca numărul infecţiilor să crească mai lent şi sistemul sanitar să poată face faţă. În caz contrar, pandemia va produce din nou pagube importante, iar situaţia se va îmbunătăţi peste aproximativ cinci luni.

„În momentul în care se va decide adoptarea certificatului verde şi trecerea la şcoala online, va fi prea târziu pentru a putea controla pandemia în mod eficient şi numărul deceselor va creşte semnificativ, mult mai mult decât în valurile trecute. Personalul medical va fi suprasolicitat iar persoanele care suferă de alte boli în afară de COVID vor fi extrem de negativ afectate de situaţia creată. Vom vedea o îmbunătăţire a situaţiei pandemice doar din Aprilie – Mai, odată cu încălzirea vremii”, a precizat medicul Laura Ghibu Ventimiglia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici