- Home
- Sănătate
- (24.11.2021, 13:01)
- Mihaela Ionita
Un nou vaccin anti-COVID-19 oferă speranţă persoanelor imunocompromise. Cum acţionează în organism
- Un vaccin anti-COVID-19 care provoacă un răspuns imunitar prin intermediul celulelor albe din sânge s-a dovedit a fi promiţător în cadrul testelor, potrivit unei cercetări efectuate marţi, care oferă o nouă speranţă pentru persoanele cu un sistem imunitar compromis.
- Vaccinul, cunoscut sub numele de CoVac-1 şi dezvoltat de o echipă de la Universitatea germană din Tuebingen, s-a dovedit a produce un răspuns puternic al celulelor albe din sânge, celulele T, la toţi cei 36 de participanţi la prima fază a studiului.
Urmărește
1706 afișări
Un nou vaccin anti-COVID-19 oferă speranţă persoanelor imunocompromise. Cum acţionează în organism
Celulele T sunt celule albe din sânge care atacă şi neutralizează celulele infectate întregi. Acest lucru este diferit de un răspuns de anticorpi, provocat de COVID-19 şi de alte vaccinuri tradiţionale, care vizează direct agenţii patogeni specifici din organism.
Acest răspuns imunitar secundar este potenţial vital pentru pacienţii cu un sistem imunitar slăbit, pentru care vaccinurile COVID-19 existente pe piaţă oferă niveluri mai slabe de protecţie împotriva bolilor grave.
Beneficiarii de transplanturi, de exemplu, primesc un tratament pentru a înăbuşi activitatea anticorpilor pentru a împiedica organismul lor să respingă organul care le salvează viaţa. Pentru aceştia şi pentru alţii, cum ar fi pacienţii cu cancer, ocolirea răspunsului anticorpilor şi ţintirea celulelor T s-ar putea dovedi cea mai bună modalitate de a crea un răspuns imunitar la COVID-19.
Participanţii la studiu au avut între 18 şi 80 de ani şi au primit o singură doză de vaccin, potrivit YahooNews.
„CoVac-1 a prezentat un profil de siguranţă favorabil şi a indus un profil de siguranţă larg, puternic... răspunsuri de celule T", se arată în studiu, menţionând că rezultatele au fost aceleaşi atunci când au fost testate împotriva altor variante ale coronavirusului.
Echipa a raportat că intensitatea răspunsului celulelor T provocat de vaccin a fost mai puternică decât cea care a fost observată prin infectarea cu SARS-CoV-2.
Efectele injecţiei au fost văzute ca durând până la trei luni, potrivit cercetării publicate în Nature.
Raportul a precizat că rezultatele preliminare susţin studiile de fază a doua, aflate deja în curs de desfăşurare la pacienţii cu imunodeficienţe.
Studiile din faza a doua conţin, de obicei, cohorte mai mari decât cele din faza întâi şi vor furniza probabil date importante privind eficacitatea şi siguranţa vaccinului pentru toate tipurile de pacienţi.
„CoVac-1 ar putea foarte bine să servească drept vaccin (complementar)... în special în cazul persoanelor în vârstă şi al persoanelor imunocompromise cu o capacitate redusă de a crea răspunsuri imune suficiente după vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 cu vaccinurile aprobate în prezent", a adăugat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum se vor desfășura alegerile prezidențiale din 4 și 18 mai? TikTok, Facebook și Google riscă amenzi uriașe dacă nu respectă regulile lui Ciolacu
-
Călin Georgescu: „Ce se întâmplă astăzi e o luptă împotriva lui Dumnezeu” / ÎCCJ dezbate recursul său în dosarul anulării alegerilor
-
USR acuză limitarea timpului de vot în diaspora: Discriminare şi încălcare gravă a dreptului de vot
-
Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor unic în toamnă, anunţă Kelemen Hunor
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Simpaticul domn Marcel Ciolacu, un Dobi-Tik-Tok, nu știe nimic legat de guvernare. Azi îți dă taxe noi, mâine îți ia pensia pe care ți-a promis-o ieri
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk a trimis Cybertruck-uri pentru oamenii afectați de incendiile din California. Care este situația în LA
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Dan Capatos îl atacă puternic pe manelistul Liviu Guță! L-a și dat de gol în legătură cu o agresiune comisă: Făceai pușcărie, ca un prost ce ești
CANCAN.RO
Bruce Willis, apariție rară în public! Actorul este de nerecunoscut: Cum arată acum starul din „Die Hard”, grav bolnav
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe