100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării

  • Circa 100.000 de angajaţi care lucrau la începutul anului trecut în turism, HoReCa şi industriile conexe au ales să plece către alte industrii sau chiar în afara ţării, susţine Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor
  • Criza pandemică a schimbat însă acest lucru, în prezent hotelurile din marile oraşe aavând un grad mediu de ocupare de circa 20%.
149 afișări
Imaginea articolului 100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării

100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării

Criza financiară generată de criza medicală a a decimat forţa de muncă, susţin specialiştii, astfel că circa 100.000 de angajaţi din turism şi HoReCa au plecat să lucreze în alte industrii sau în afara ţării.

„Din cei 200.000 de angajaţi în această industrie, respectiv alţi 200.000 de angajaţi care lucrează pentru această industrie, deci pe orizontală, estimăm că între 70.000 şi 100.000 au ales să părăsească această industrie, să se reorienteze către alta sau chiar să părăsească ţara”, a spus Daniel Mischie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Turismul de business, înainte de izbucnirea pandemiei, avea cea mai mare pondere a veniturilor în totalul încasărilor din această industrie, fiind vorba de hoteluri de lux, cu clasificări de patru sau cinci stele.

Criza pandemică a schimbat însă acest lucru, în prezent hotelurile din marile oraşe aavând un grad mediu de ocupare de circa 20%.

„Hotelurile din oraşe sunt cel mai afectate, acolo unde gradul mediu de ocupare nu a depăşit 20%, iar 20% deja înseamnă pierdere fără discuţie”, spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turism,
horeca,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici