13 monede din aur vechi de peste un secol, găsite cu ocazia unor percheziţii. Ce au mai descoperit poliţiştii

Poliţiştii din Călăraşi au găsit, cu ocazia unor percheziţii făcute în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, 13 monede din aur vechi de peste 100 de ani.

1481 afișări
Imaginea articolului 13 monede din aur vechi de peste un secol, găsite cu ocazia unor percheziţii. Ce au mai descoperit poliţiştii

13 monede din aur vechi de peste 100 de ani, găsite cu ocazia unor percheziţii. Ce au mai descoperit poliţiştii

Poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au făcut, vineri, 13 percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Ilfov şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că au obiecte ce fac parte din patrimoniul cultural naţional.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliţie, cu ocazia unor săpături pentru introducerea unei conducte de gaze, persoanele bănuite au găsit, în octombrie, mai multe monede din aur, având vechimea peste 100 de ani.

Ulterior, cei bănuiţi au încercat vândă monedele.

La percheziţii s-au găsit 13 monede din aur de câte 6 grame, cu vechimea de peste 100 de ani.

De asemenea, au fost descoperite 1.160 kg de tutun frunză şi 8.290 kg tutun mărunţit, a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

Prejudiciul estimat constând în cuantumul accizelor datorate bugetului consolidat de stat este de aproximativ 560.000 lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici