13 persoane au încercat să se sinucidă de Crăciun în Capitală. 1000 de oameni au sunat la ambulanţă

Peste 1.000 de persoane din Capitală au solicitat ajutorul ambulanţei în ultimile 24 de ore, care au acuzat probleme digestive sau au consumat prea mult alcool. Dintre acestea, 726 au fost urgenţe cod roşu, iar 13 persoane au încercat să se sinucidă.

1898 afișări
Imaginea articolului 13 persoane au încercat să se sinucidă de Crăciun în Capitală. 1000 de oameni au sunat la ambulanţă

13 persoane au încercat să se sinucidă de Crăciun în Capitală. 1000 de oameni au sunat la ambulanţă

„În ultimile 24 de ore, 1.098 de persoane au avut nevoie de ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, respectiv cazuri foarte grave şi urgenţe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgenţe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. S-a solicitat ambulanţa pentru toate motivele de solicitare, ca în orice zi a anului”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

De remarcat în această perioadă au fost problemele digestive - 179 de persoane au acuzat astfel de probleme în ultimile 24 de ore.

„Au fost şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă. Au fost şi 13 persoane cu tentative de suicid - din fericire, niciun caz nu s-a finalizat tragic”, a mai spus sursa citată.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, medicul Alis Grasu precizează că, în continuare, trebuie moderaţie şi cumpătare în jurul mesei de sărbători.

„Când ne referim la cumpătare, nu ne referim, doar la mâncare, ci şi la consumul de băuturi alcoolice. Va trebui să avem multă grijă. În ceea ce priveşte preparatele, va trebui să ţinem cont de fpatul că o treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar restul să fie legume sau salată”, a mai spus aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici