20 martie. Echinocţiu de primăvară 2022, debutul primăverii astronomice. Când se schimbă ora

  • Duminică are loc echinocţiul de primăvară, moment care marcheză începutul primăverii astronomice, iar ziua este egală cu noaptea.
  • Începând de azi, durata zilei (faţă de cea a nopţii) va fi în continuă creştere.
  • Primăvara astronomică începe la ora 17:33.
  • La şase zile după echinocţiul de primăvară, se va face trecerea la ora de vară 2022.
6811 afișări
Imaginea articolului 20 martie. Echinocţiu de primăvară 2022, debutul primăverii astronomice. Când se schimbă ora

Primăvara astronomică începe astăzi la ora 17:33. Asta înseamnă că suntem în momentul echinocţiului de primăvară când ziua este egală cu noaptea. Este un fenomen astronomic în care Soarele traversează ecuatorul ceresc şi ajunge din emisfera emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală.

Trecerea la ora de vară 2022 se va face în ultimul weekend al lunii martie, mai exact în noaptea de 26 spre 27, când ora 3:00 devine ora 4:00. Astfel noaptea de 27 martie 2022 va fi cea mai scurtă zi a anului, având teoretic 23 de ore.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune  o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici