201 centre rezidenţiale din Bucureşti au fost verificate: 65 suspendate şi 7 închise

  • Prefectura Bucureşti anunţă încheierea primei părţi a verificării centrelor pentru vârstnici, persoane adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor din Bucureşti.
  • 201 centre rezidenţiale plus 6 clandestine au fost verificate, 65 suspendate şi 7 închise.
281 afișări
Imaginea articolului 201 centre rezidenţiale din Bucureşti au fost verificate: 65 suspendate şi 7 închise

Controlul a fost efectuat de 5 echipe mixte, în prima săptămână, cărora li s-au mai alăturat încă 3, în cea de-a doua săptămână.

Au fost controlate toate cele 201 centre licenţiate existente în Bucureşti, plus alte 6 centre clandestine, identificate pe parcurs dintre cele licenţiate, 104 sunt centre de copii, 75 pentru persoane vârstnice (dintre care 72 licenţiate şi 3 doar acreditate), 21 centre pentru persoane cu dizabilităţi şi un centru pentru persoane dependente.

Au fost date 65 de măsuri de suspendare şi 7 măsuri de închidere.

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de de 8.812.500 lei şi au fost instrumentate 5 dosare penale.

În perioada imediat următoare, 2 echipe mixte îsi vor continua activitatea, întrucât pe perioada controlului a fost descoperit un număr semnificativ de societăţi/asociaţii care au obţinut acreditarea, dar nu s-au licenţiat.

„Vorbim despre 150 de astfel de cazuri, dintre care aproximativ 50 figurează cu personal de specialitate încadrat. Cu sprijinul Poliţiei Capitalei, pe măsură ce le vom identifica în teren, vom efectua acţiunea de control. De asemenea, în situaţiile în care vom fi sesizaţi, vom continua identificarea şi controlul locaţiilor clandestine. Începând cu data de 01.09.2023, reprezentanţii echipelor mixte de control care au emis măsuri de suspendare a activităţii vor monitoriza şi relua acţiunile de verificare a centrelor”, informează Prefectura Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici