28 de angajaţi ai unei fabrici de piese auto au ajuns la spital

Un număr de 28 de angajaţi ai unei fabrici de piese auto din localitatea braşoveană Prejmer au ajuns la spital, vineri dimineaţă, după ce au acuzat stări de ameţeală, cel mai probabil fiind vorba de intoxicaţie cu monoxid de carbon, la faţa locului fiind trimise zece ambulanţe şi şase echipaje SMURD.

745 afișări
Imaginea articolului 28 de angajaţi ai unei fabrici de piese auto au ajuns la spital

28 de angajaţi ai unei fabrici de piese auto au ajuns la spital (Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că incidentul a fost anunţat la Serviciul de urgenţă 112 vineri, în jurul orei 7.00, când un număr de 28 de angajaţi ai fabricii de piese auto Autoliv din localitatea braşoveană Prejmer au început să aibă stări de ameţeală, primele date indicând că ar putea fi vorba despre intoxicaţie cu monoxid de carbon, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La faţa locului, au fost trimise zece autosanitare ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi şase echipaje SMURD, într-o primă fază fiind transportate la spital 24 de persoane, iar ulterior alte patru.

"Toţi cei aproximativ 250 de angajaţi care se aflau la ora aceea în hala respectivă au fost evacuaţi, urmând ca activitatea în fabrică să fie reluată după ce echipele de cercetare ale cauzelor producerii incidentului vor stabili împrejurările în care a avut loc acesta. Toate persoanele care au fost duse la spital sunt conştiente şi sunt în afara oricărui pericol, ele acuzănd stări de ameţeală uşoară. Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui incident", a declarat Sfreja.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, angajaţii transportaţi la spital nu sunt în stare gravă.

La faţa locului sunt şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, în condiţiile în care este vorba despre un accident colectiv de muncă.

Fabrica de componente auto Autoliv SRL produce sisteme de siguranţă auto şi este firma cu cei mai mulţi angajaţi din judeţul Braşov, repesectiv 5.333 de angajaţi, şi are o cifră de afaceri de peste 2,1 miliarde lei înregistrată în 2013, potrivit Institutului Naţional de Statistică Braşov.

Compania a fost înfiinţată în 1997 la Braşov şi şi-a extins aria de desfăşurare şi în alte localităţi din ţară precum Prejmer, Lugoj, Timişoara, Sfîntu Gheorghe şi Reşiţa.

Compania cu capital suedez se află  pe locul 12 în topul celor mai mari exportatori din ţară şi are în derulare un program de  investiţii în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea  fabricilor deţinute în
ţară.

În fabricile din România, suedezii produc centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane.

Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici