300 de variante de subiecte pentru Bacalaureatul din 2008

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, vrea ca la bacalaureatul din 2008 să fie redactate 300 de variante de subiecte, câte o sută pentru fiecare grad de dificultate, respectiv uşor, mediu şi foarte greu, sperând astfel să elimine definitiv frauda.

2 afișări
Imaginea articolului 300 de variante de subiecte pentru Bacalaureatul din 2008

300 de variante de subiecte pentru Bacalaureatul din 2008

"Am fost consternat văzând până unde poate merge inventivitatea pentru a copia la bacalaureat. La examenul din 2007 am pus pe site cele 100 de variante de subiecte, fiecare având câte trei puncte cu grade de dificultate diferite. Nu am reuşit să-i convingem pe profesori să fie corecţi la supraveghere şi nici pe elevi să nu copieze. Vestitele invenţii cu bazinele de la toaletă golite de apă, iar în ele puse variantele de subiecte arată cât de fără margini ar fi fost inventivitatea. De aceea, pentru 2008 am schimbat sistemul de alegere a subiectului de examen", a spus Adomniţei miercuri seară, la masa rotundă organizată de fundaţia Politiek Cafe.

Astfel, în ziua examenului, din fiecare grup de subiecte aşezate în funcţie de gradul de dificultate va fi extras câte un număr, în aşa fel încât în total să fie compus subiectul pentru o anumită probă.. "Aceste combinaţii vor face imposibilă copierea", a precizat ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Subiectele pentru examenul de bacalaureat vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei până pe 1 martie, iar profesorii din toate comisiile de examinare vor avea atribuţii clar stabilite, potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2008.

Pentru fiecare probă scrisă se vor elabora categorii de itemi, iar varianta pentru subiectul fiecărei probe scrise va fi generată prin combinarea categoriilor de itemi, care trebuie postate pe site-ul MECT la data de 1 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici