A fost identificat cadavrul mumificat găsit în capelă, lângă vila lui Nicolae Ceauşescu din Argeş

Cadavrul mumificat găsit lângă vila lui Nicolae Ceauşescu, într-o capelă de rugăciuni din Argeş, ar aparţine unui membru al familiei lui Istrate Micescu, ministru al Justiţiei în anii '40. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru profanare de morminte iar cadavrul a fost dus la Medicină Legală.

18975 afișări
Imaginea articolului A fost identificat cadavrul mumificat găsit în capelă, lângă vila lui Nicolae Ceauşescu din Argeş

A fost identificat cadavrul mumificat găsit în capelă, lângă vila lui Nicolae Ceauşescu, din Argeş

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că osemintele găsite în Miceşti, într-o capelă de rugăciuni din zona fostei vile a lui Nicolae Ceauşescu, aparţin unui membru al familiei lui Istrate Micescu, ministru al Justiţiei în anii '40.

Potrivit acestora, este vorba despre o femeie, iar cadavrul mumificat a fost găsit fără cap.

Un muzeograf a povestit anchetatorilor că în anul 1947, mai mulţi muncitorii ar fi profanat mormântul unei boieroaice, în timp ce făceau lucrări de renovare. Aceştia ar fi căutat podoabe şi pentru că nu au găsit au jucat fotbal cu capul boieroaice, drept răzbunare.

Cadavrul mumificat găsit duminică a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, unde va fi ţinut până când aparţinătorii vor decide unde îl vor reînhuma.

Între timp, reprezentanţii Poliţiei Argeş au deschis dosar penal pentru profanare de morminte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici