A ieşit fum negru, după negocierile de la STB. Singura solicitare a greviştilor a fost o demisie

Negocierile de vineri seara dintre reprezentanţii angajaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti, aflaţi în grevă de joi dimineaţa, şi autorităţi au eşuat. Sindicaliştii spun că primarul general nu a stat mult cu ei, iar Nicuşor Dan susţine că singura revendicare a fost demisia directorului.

4999 afișări
Imaginea articolului A ieşit fum negru, după negocierile de la STB. Singura solicitare a greviştilor a fost o demisie

A ieşit fum negru, după negocierile de la STB. Singura solicitare a greviştilor a fost o demisie

„Domnul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut (…) Se vede foarte clar că nu a dorit acest lucru, n-a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. (…) O să le transmitem salariaţilor care ne aşteaptă la unităţi curioşi să vadă poziţia primarului general şi lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul, pentru că aceste declaraţii şi poziţii belicoase care incită şi care instigă nu ajută cu nimic", a declarat Vasile Petrariu, liderul sindical, după discuţiile de vineri seara.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut un apel la responsabiliatea angajaţilor. „Mesajul meu pentru pentru toată lumea e că pentru toate problemele de structură care sunt în transportul public sunt disponibil şi trebuie să avem o discuţie aşezată toată lumea, în special Consiliul General, pentru că de caliatea transportului public din Bucureşti depinde conforul vieţii fiecăruia dinre noi”, a spus edilul.

El a cerut Parchetului să urgenteze cercetările împotriva celor care au organizat protestul.

„Am invitat la discuţii reprezentanţi desemnaţi de către lucrători din fiecare autobază şi depou, am spus de mai multe ori că nu vreau să discut cu reprezentanţii unui sindicat care au dus o întreagă categorie de oameni într-o zonă penală, vreau să discut cu oameni care să exprime problemele reale cu care se confruntă lucrătorii din transportul public. La această întâlnire de la ora 6.00 am fost informat că au venit reprezenanţi ai sindicatului reprezenativ. L-am sunat atunci pe domnul Criţ, directorul general de la STB, şi i-am propus să aibă acea discuţie pe care e logic şi legal să o aibă reprezentanţii sinficatului şi reprezentanţii societăţii de transport. Această discuţie a durat cinci minute pentru că nu au existat practic alte solicitări decât demisia domnului Criţ, ceea ce este un gest infantil”, a mai spus Nicuşor Dan.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au intrat joi dimineaţă în grevă spontană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nicuşor dan,
grevă,
stb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici