Accidentul din Bulgaria - MAI: Firma de transport, autocarul şi şoferii, fără probleme la avize şi atestate

Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie, informează Ministerul Afacerilor Interne.

875 afișări
Imaginea articolului Accidentul din Bulgaria - MAI: Firma de transport, autocarul şi şoferii, fără probleme la avize şi atestate

Accidentul din Bulgaria - MAI: Firma de transport, autocarul şi şoferii, fără probleme la avize şi atestate (Imagine: news7.bg)

Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul.

Vehiculul aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători.

Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, trei elicoptere vor aduce în ţară şase dintre răniţii din accidentul produs duminică dimineaţă în Bulgaria, cinci dintre aceştia fiind în stare gravă.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat, pentru MEDIAFAX, că două dintre elicoptere, ale SMURD, au decolat deja, din Craiova, respectiv Bucureşti, şi ar urma să aducă, la Spitalul Floreasca, două dintre persoanele rănite grav în accident.

Al treilea elicopter, de tip MI 17, al Inspectoratului General de Aviaţie (IGA), va pleca tot spre spitalul din Veliko Târnovo unde sunt internate victimele accidentului, pentru a aduce în ţară alte patru persoane, între care trei răniţi în stare gravă.

"Deocamdată, nu s-a stabilit la ce spital vor fi aduşi cei patru. Posibil, tot la Floreasca", a mai spus Arafat.

La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenţii medicale de urgenţă, formate din medici şi asistenţi SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniţilor şi vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului, au mai precizat reprezentanţii MAI.

Potrivit presei bulgare, doi dintre răniţii în stare gravă sunt supuşi, la această oră, unor operaţii la un spital din Veliko Târnovo, urmând să fie transportaţi în România după ce vor fi stabilizaţi.

Din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, întreaga operaţiune de intervenţie medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

La spitalul din Veliko Târnovo au ajuns consulul României în Bulgaria şi ataşatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistenţă consulară cetăţenilor români, victime ale accidentului.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo - zonă muntoasă din ţara vecină.

În urma accidentului, un român a murit, cinci au fost răniţi grav, iar alţii au răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Veliko Târnovo.

În autocar se aflau 25 de români, însă, potrivit potrivit site-ului novinite.com, numărul total al pasagerilor a fost de 50.

Potrivit MAI, din primele informaţii furnizate de autorităţile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

Autocarul era condus de un român în vârstă de 44 de ani, care nu consumase alcool, după cum au comunicat tot autorităţile bulgare. El urma să fie testat şi privind consumul de alte substanţe interzise.

MAI a informat că vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanţi ai Ministerul Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe, care să gestioneze această situaţie.

În iunie 2013, un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici