Acoperişuri şi culturi agricole distruse de grindină în Harghita

Grindina de mărimea oului de găină care a căzut, miercuri după-amiază, în mai multe localităţi harghitene, a distrus acoperişurile caselor şi culturile agricole.

50 afișări
Imaginea articolului Acoperişuri şi culturi agricole distruse de grindină în Harghita

Acoperişuri şi culturi agricole distruse de grindină în Harghita

Benedek Istvan, primarul comunei Căpâlniţa, cea mai afectată de grindină, a declarat că furtuna, însoţită de căderi de gheaţă, a spart aproape toate acoperişurile caselor, geamurile acestora şi a acoperit culturile de cartofi, compromiţându-le în totalitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, comuna este total nealimentată cu energie electrică.

"În comună se poate circula cu sania, au căzut bucăţi de gheaţă de mărimea oului de găină, iar stratul depus măsoară 15 centimetri grosime. Ttrebuie înlocuite complet acoperişurile Căminului Cultural, blocului şi majorităţii caselor oamenilor, iar cartofii nu se mai văd din grindină", a declarat primarul comunei Căpâlniţa, Benedek Istvan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici