ACR continuă protestele faţă de taxa auto şi solicită anularea acesteia

Automobil Clubul Român (ACR) continuă protestele iniţiate anul trecut faţă de taxa auto şi solicită Guvernului să o anuleze şi să nu aprobe ordonanţa de urgenţă privind noua taxă de poluare pentru autovehicule, a anunţat, marţi, clubul.

3 afișări
Imaginea articolului ACR continuă protestele faţă de taxa auto şi solicită anularea acesteia

ACR continuă protestele faţă de taxa auto şi solicită anularea acesteia

Totodată, ACR cere Parlamentului să intervină pentru a anula taxele auto introduse după aderarea la Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al clubului.

Potrivit ACR, prin încasarea taxei în forma actuală, producătorii şi importatorii de autoturisme sunt favorizaţi până la 1 iulie, când va intra în vigoare noua formulă de calcul, deoarece este posibil ca în prima jumătate a anului să se înregistreze o creştere importantă a vânzărilor ca urmare a faptului că după această dată taxa pentru maşinile noi va fi de două-trei ori mai mari.

Autorităţile încasează în continuare taxa, în pofida hotărârilor judecătoreşti care atestă că aceasta este ilegală şi fără să stabilească din ce fonduri vor fi restituiţi banii cetăţenilor, inclusiv dobânzile şi cheltuielile de judecată care ar putea fi acordate de instanţă, susţine ACR.

Clubul a arătat că va consilia, prin comisia juridică, toate persoanele care doresc să îşi recupereze taxa.

Anul trecut, ACR a susţinut că dacă s-ar diminua sau elimina taxa, în România nu ar intra "rable", întrucât există un organism al statului, Registrul Auto Român, care respinge autoturismele ce încalcă normele de poluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici