Administraţia publică lucrează luni, dar vor purta banderole în semn de protest

Sindicaliştii din administaţia publică anunţă că lucrează luni, însă vor purta banderole albe pe tot parcursul zilei în semn de solidarilate cu greva generală a Alianţei Bugetarilor, susţinând că nu şi-au finalizat procedurile legale premergătoare pentru oprirea lucrului.

21 afișări
Imaginea articolului Administraţia publică lucrează luni, dar vor purta banderole în semn de protest

Administraţia publică lucrează luni, dar vor purta banderole în semn de protest (Imagine arhivă: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică Publisind, organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul ramurii administraţiei publice, afiliată la Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Internaţionala Serviciilor Publice (PSI) se arată că susţine alături de membrii "Alianţei Bugetarilor" greva generală anunţată pentru luni, ca formă de protest faţă de adoptarea Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi faţă de măsurile de disponibilizare a salariaţilor din sectorul bugetar, precum şi a impunerii zilelor de concediu fără plată.

Publinsind consideră că forma în care a fost adoptata Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nu respectă criteriile şi principiile convenite de iniţiatori cu organizaţiile sindicale, defavorizând toate categoriile de personal din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice în contradicţie chiar cu un principiu care a stat la baza proiectului de lege, respectiv acela că nu se vor înregistra diminuări salariale odată cu trecerea la noul sistem. Scăderea veniturilor, disponibilizările şi concediile fără plată nu pot fi acceptate ca opţiuni.

"Având în vedere nefinalizarea procedurilor legale premergătoare declanşării grevei, Publisind se solidarizează cu partenerii din «Alianţa Bugetarilor» pe data de 5 octombrie 2009, fără să declare încetarea lucrului. Membrii Publinsind vor purta banderole albe pe tot parcursul zilei şi vor susţine prin mesaje, comunicate şi conferinţe de presă acţiunile Alianţei. În paralel, vom continua parcurgerea etapelor conflictului de interese în vederea pregătirii următoarelor acţiuni pe care Alianţa le va declanşa, cea mai importantă fiind greva generală pe termen nelimitat", se arată în comunicat.

Publinsind va participa cu peste 500 de persoane la mitingul organizat de BNS, împreună cu celelalte Confederaţii Sindicale, în data de 7 octombrie 2009 pentru promovarea unor condiţii de muncă decente şi a unui sistem de salarizare echitabil pentru toţi salariaţii, anunţă preşedintele sindicaliştilor dihn administraţia publică, Ştefan Teoroc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici