Admitere liceu 2022. Cîmpeanu, anunţ despre Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a

  • Ministrul Educaţiei spune că modul de admitere la liceu nu se va schimba anul viitor.
  • Sorin Cîmpeanu: „Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicaţi”.
  • Ministrul declară că schimbări ale procedurii „vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023”.
12977 afișări
Imaginea articolului Admitere liceu 2022. Cîmpeanu, anunţ despre Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a

„Cu siguranţă nu se va schimba anul viitor (modul de admitere în liceu - n.r.). Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicaţi şi vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023. Deci pentru părinţii elevilor din casa a VIII-a - nu vor fi schimbate condiţiile de derulare a Evaluării Naţionale”, spune Sorin Cîmpeanu.

El precizează că singura schimbare va fi introducerea corectării informatizate.

„Asta nu e de natură să impieteze asupra pregătirii elevilor. Dimpotrivă, să fie avantajaţi prin eliminarea subiectivismului uman. La Evaluarea Naţională au fost 20.000 de contestaţii. Foarte multe s-au soldat cu schimbarea notei. Iar la Bcalaureat au fost 56.000 de contestaţii, din care 53.000 s-au sodat cu schimbarea notei”, conchide Cîmpeanu.

CITEŞTE AICI: Când începe şcoala? Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă deschiderea anului şcolar 2021-2022, cu prezenţă fizică

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici