ADMITEREA LA FACULTATE: Cum se face admiterea la SNSPA şi câte locuri sunt alocate de la buget

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează concurs de admitere în iulie, după examenul de bacalaureat, pentru 1.000 de locuri, dintre care 600 alocate de la buget şi aproximativ 400 cu taxă, valoarea anuală a acesteia fiind de 2.400 de lei.

7689 afișări
Imaginea articolului ADMITEREA LA FACULTATE: Cum se face admiterea la SNSPA şi câte locuri sunt alocate de la buget

ADMITEREA LA FACULTATE: Cum se face admiterea la SNSPA şi câte locuri sunt alocate de la buget (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

SNSPA a anunţat, într-un comunicat de presă remis luni agenţiei MEDIAFAX, că admiterea la studiile universitare de licenţă, pentru 600 de locuri alocate de la buget şi aproximativ 400 de locuri cu taxă, se va desfăşura în luna iulie, imediat după examenul de bacalaureat, iar pentru eventualele locuri rămase neocupate se va organiza o sesiune de admitere în septembrie.

"La forma de învăţământ cu frecvenţă (IF), admiterea se va face pe baza unui examen scris. Taxa anuală de şcolarizare la studii de licenţă la forma de învăţământ cu frecvenţă este de 2.400 lei", a precizat SNSPA.

La Facultatea de Administraţie Publică, înscrierele se vor face între 16 şi 23 iulie, concursul va avea loc în 26 iulie, iar o zi mai târziu se vor afişa rezultatele.

"Condiţii de admitere: 80 la sută nota obţinută la examenul scris, 20 la sută media examenului de bacalureat. Examenul scris va fi tip grilă, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba română sau Limba engleză", se arată în comunicat.

La Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (FCRP) sunt două specializări: Comunicare şi Relaţii Publice, Publicitate. Înscrierea candidaţilor este programată pentru perioada 15-19 iulie, concursul va avea loc în 21 iulie, iar rezultatele se vor afişa în 24 iulie. Examenul va fi scris, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Limba şi literatura română, Istorie, Economie, Psihologie sau Filosofie.

Facultatea de Management are înscrierile tot în perioada 15-19 iulie, concursul va avea loc în 22 iulie, iar rezultatele se vor afişa în 23 iulie. La această facultate, nota finală va fi media între nota obţinută la examenul scris şi media obţinută la examenul de bacalaureat. Examenul scris va fi de tip grilă, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Economie, Geografie, Istorie, Limba Engleză sau Matematică.

La Facultatea de Ştiinte Politice, admiterea a început încă din luna februarie, când au fost înscrierile pentru prima sesiune de pretestare. Specializările la această facultate sunt: Ştiinţe politice, Relaţii internaţionale şi studii europene, Sociologie, Psihologie.

"Toţi cei care doresc să devină studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice pot participa şi la a doua sesiune de pretestare, conform calendarului stabilit", se mai arată în comunicatul citat.

Înscrieri online au început din 15 mai şi se vor încheia în 8 iulie, pretestarea va avea loc în 10 iulie.

Nota finală va fi calculată din nota obţinută la examenul scris, susţinut în cele două sesiuni de pretestare şi din examenul scris, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie sau Matematică.

Informaţii legate de admiterea la SNSPA pot fi obţinute de pe site-ul admitere.snspa.ro.

SNSPA are un portofoliu format din nouă programe de studii universitare de licenţă, peste 40 de programe de studii universitare de masterat şi patru programe doctorale.

Examenul de bacalaureat se va încheia în 12 iulie, când vor fi afişate rezultatele finale la probele scrise.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici