Adomniţei: Aş vrea ca în trei ani toţi copiii României să aibă un loc în grădiniţă

Educaţia timpurie reprezintă cel mai "scump" proiect pentru ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, motiv pentru care şi-a propus ca în trei ani, adică până în 2010, să creeze locuri în grădiniţe pentru toţi copiii, începând de la vârsta de trei ani.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţei: Aş vrea ca în trei ani toţi copiii României să aibă un loc în grădiniţă

Adomniţei: Aş vrea ca în trei ani toţi copiii României să aibă un loc în grădiniţă

"Nu este vorba despre un poliţist comunitar care smulge copilul plângând din braţele mamei. Este vorba despre grădiniţe unde copiii sunt educaţi. Ca societate, am obligaţia să asigur atâtea locuri în grădiniţe câţi copii am", a spus Adomniţei, miercuri seară, la masa rotundă organizată de fundaţia Politiek Cafe pe tema noului pachet de legi din învăţământ.

Adomniţei a precizat că în acest an, în Bucureşti sunt 10.000 de copii care nu au loc în grădiniţe şi alţi 10.000 care nu au aplicat pentru un loc. "Pentru aceşti 20.000, eu, societatea, am obligaţia să-i ofer un loc în grădiniţă", a adăugat ministrul Educaţiei.

Potrivit demnitarului, în ţările occidentale oamenii spun că educaţia unui copil începe de la zero ani, prin culoare, formă, atingere. "Eu aş vrea să ştiu ce fac cu copilul de la 2-3 ani. Avem doar creşele unde facem hrană şi casă, şi nu avem nicio valenţă educativă, de aceea respectivele unităţi sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii Publice. Îmi doresc grădiniţe şi educatoare pentru toţi copiii între 3 şi 6 ani", a afirmat Adomniţei.

În opinia ministrului Educaţiei, dacă pachetul de legi din învăţământ intră în vigoare în această toamnă sau în primăvara lui 2008 - de la 1 ianuare 2008 fiind deja un program serios de investiţie în grădiniţe -, "la 15 septembrie toţi copiii de cinci ani şi peste vor avea un loc în grădiniţe, la 15 septembrie 2009, toţi copiii de patru ani, iar un an mai târziu, adică în 2010, şi toţi copiii de trei ani vor avea un loc asigurat, astfel încât cu bugetul de trei ani să putem dovedi concret, şi nu cu poveşti că toţi copiii din România au un loc în grădiniţă", a mai spus demnitarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici