Adomniţei: Elevii români din Italia nu sunt în pericol

Elevii români care studiază în şcolile din Italia nu trebuie să se simtă în pericol, a declarat, miercuri, la Craiova, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei.

3 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Elevii români din Italia nu sunt în pericol

Adomniţei: Elevii români din Italia nu sunt în pericol

El a spus că omologul său din Italia a transmis o scrisoare unităţilor şcolare din Peninsulă, pentru a le solicita respectarea principiului fundamental, “cel al respectului între oameni”.

“Nu sunt copii români din Italia în pericol. Apreciez gestul făcut de domnul ministru din Italia, Fioroni (Giuseppe Fioroni – n. r.), care, acum două zile, a trimis o scrisoare către cele 44.000 de şcoli, ca să le solicite tuturor directorilor şi elevilor din aceste şcoli să respecte principiul fundamental, cel al respectului între oameni”, a precizat Cristian Adomiţei.

El a mai spus că în cazul în care familiile de români vor să-şi retragă copiii de la şcolile din Italia, vor fi bine primiţi în România.

“Vrem ca elevii români care învaţă în aceste şcoli să nu sufere din cauza acestei stări nefericite din Italia. Nu ştiu familii de români care acum vor să-şi retragă copiii din şcolile din Italia, dar dacă se vor întoarce acasă îi aşteptăm cu braţele deschise", a afirmat ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Ministrul Cristian Adomniţei s-a aflat, miercuri, la Craiova, pentru a participa la inugurarea sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici