Adomniţei: Este de neacceptat ca un elev să lucreaze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi

Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a cerut, joi, celor prezenţi la "Gala Directorilor 2007" să susţină acţiunea de descentralizare, întrucât este de neacceptat ca un elev să lucreze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţei: Este de neacceptat ca un elev să lucreaze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi

Adomniţei: Este de neacceptat ca un elev să lucreaze cât un om mare, chiar şapte-opt ore pe zi

"Indiferent dacă Parlamentul vrea sau nu, eu voi face în aşa fel încât să extind învăţământul obligatoriu de la trei ani. Mai mult, descentralizarea trebuie să aibă loc. Vă rog să mă susţineţi. Este de neacceptat ca un elev să aibă şase sau şapte ore de curs, după care să vină acasă şi să se apuce de lecţii, alte câteva ore. Adică un şcolar trebuie să muncescă mai mult decât un adult'', a mai spus ministrul directorilor prezenţi la gală.

Demnitarul a precizat că nu ştie cu cât vor fi creşterile salariale, dar 10 la sută este sigur. Mai mult, Adomniţei şi-a exprimat speranţa ca banii ''cei mulţi'' pe care îi va primi educaţia în 2008 vor fi cheltuiţi în totalitate.

La gala din acest an au fost premiaţi 149 de directori, dintre care trei de unităţi şcolare din fiecare judeţ, şase din municipiul Bucureşti şi zece de palate şi cluburi ale copiilor din toată ţara, precum şi tot atâţia directori de cluburi sportive şcolare şi de licee cu program sportiv din toată ţară.

Fiecare director va primi 10.000 de lei pentru şcoala pe care o conduce şi o diplomă de merit pentru activitatea de management.

"Gala Directorilor" este la a doua ediţie şi este o iniţiativă a ministrului Educaţiei. Criteriile care au stat la baza nominalizărilor au vizat rezultatele şcolare la examenele naţionale, la teze, la competiţii naţionale şi internaţionale, promovabilitatea, dar şi număr de gradaţii de merit obţinute de profesori, raportate la numărul de elevi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici