Adomniţei: Investiţiile din ultimul an în învăţământ au schimbat faţa şcolii româneşti

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, a declarat, luni, la Iaşi, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, că investiţiile realizate în ultimul an în învăţământ au schimbat în mod semnificativ faţa şcolii româneşti.

15 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Investiţiile din ultimul an în învăţământ au schimbat faţa şcolii româneşti

Adomniţei: Investiţiile din ultimul an în învăţământ au schimbat faţa şcolii româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus, în cadrul festivităţilor desfăşurate la Colegiul "Mihai Eminescu" din Iaşi, că prioritatea ministerului pe care îl conduce este programul "Calculatoare pentru elevi", în cadrul căruia fiecare şcolar din clasele a IX-a şi X-a vor primi câte un computer.

"Faţa şcolii româneşti se schimbă, la acest lucru contribuind şi investiţiile pe care le-am realizat deja sau pe care ni le propunem, iar pentru această toamnă prioritatea noastră este programul calculatoare pentru elevi", a afirmat Cristian Adomniţei.

La festivităţile de la Colegiul ieşean au fost prezenţi mai mulţi politicieni ieşeni, dar şi reprezentanţi din administraţia locală, întreaga acţiune fiind scurtată din cauza ploii şi a frigului pătrunzător.

După ceremonia de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Iaşi, ministrul Cristian Adomniţei s-a deplasat la câteva şcoli din judeţ, el deshizând anul şcolar în unităţi de învăţământ din localităţile ieşene Gropniţa, Erbiceni, Bălţaţi, Lungani şi Brăeşti.

La Erbiceni, ministrul liberal Cristian Adomniţei a afirmat că, deşi primarul localităţii face parte dintr-un alt partid, Ministerul Educaţiei a alocat fonduri şcolii din localitate. El a promis că lucrările pentru reabilitarea şcolilor din Gropniţa şi Erbiceni vor fi finalizate până la venirea iernii.

De asemenea, ministrul a spus că elevii din mediul rural ar trebui să se bucure că nu mai sunt nevoiţi să străbată zilnic kilometri întregi până să ajungă la şcoală, întrucât unităţile respective au fost dotate cu microbuze pentru transportul acestora.

În toate şcolile din judeţ în care s-a aflat, ministrul le-a adresat copiilor aceeaşi întrebare «Vreţi să ajungeţi primari?», elevii răspunzând că îşi doresc acest lucru. "Pentru asta va trebui să învăţaţi", i-a îndemnat ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici