Adomniţei: Până la sfârşitul anului, disponibili 370 de milioane de lei pentru repararea şcolilor

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat, duminică, la Iaşi, că va propune Guvernului un proiect de hotărâre prin care se vor aloca 320 de milioane de lei pentru repararea unităţilor de învăţămînt, iar alţi 50 de milioane de lei vor fi disponibili în acelaşi scop din fonduri europene.

1 afișare

Potrivit declaraţiilor lui Adomniţei, făcute într-o conferinţă de presă, cele 320 de milioane vor fi obţinute prin redistribuirea fondurilor aflate la dispoziţia Ministerului Educaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vom lua bani din fondul de răscumpărare a clădirilor, de la achiziţii de instrumente şi din alte locuri de unde am convingerea că nu puteau fi cheltuiţi şi ajungeau în situaţia să fie returnaţi la buget în luna decembrie", a declarat ministrul Cristian Adomniţei.

Acesta a adăugat că cea mai mare problemă va fi cheltuirea banilor până la sfârşitul acestui an, fără să afecteze desfăşurarea cursurilor. Potrivit ministrului, în acelaşi scop vor fi disponibile alte 50 de milioane, bani proveniţi însă din fondurile structurale europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici