Adomniţei va propune o nouă ordonanţă privind finanţarea învăţământului postliceal

Ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a declarat, miercuri, că va supune săptămâna viitoare din nou aprobării Guvernului o ordonanţă de urgenţă pentru finanţarea unităţilor de învăţământ postliceale, după ce o altă ordonanţă similară a fost respinsă de Senat, respingerea fiiind promulgată.

2 afișări
Imaginea articolului Adomniţei va propune o nouă ordonanţă privind finanţarea învăţământului postliceal

Adomniţei va propune o nouă ordonanţă privind finanţarea învăţământului postliceal

Adominţei a precizat, la dezbaterea proiectului de buget pe 2008 în Comisiile de învăţământ, că ordonanţa privind finanţarea unităţilor de învăţământ postliceale a fost respinsă de Senat în urmă cu două săptămâni şi este convins că mulţi senatori au votat "împotrivă" neştiind ce votează.

El a arătat este neapărată nevoie să continue finanţarea acestor unităţi, deoarece sunt foarte mulţi copii care învaţă în acest unităţi.

“Nu avem cum să reluăm această ordonanţă, deoarece deja s-a produs efectul juridic al promulgării respingerii ei, dar voi veni din nou săptămâna
viitoare pe masa Guvernului cu o ordonanţă pe această temă, care care va avea mici schimbări, pentru a fi adoptată astfel încât Ministerul să
finanţeze din nou acest învăţământ postliceal”, a precizat Adomniţei.

El a mai făcut un apel la colegii senatori să înţeleagă că învăţământul nu este al Guvernului şi nici al PNL, ci al tuturor şi că trebuie să voteze această ordonanţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici