Adrian Sârbu: Azi, Israelul e o ţară neliniştită, nesigură. Nu are decât o opţiune: să meargă până la capăt

  • Israelul nu se poate opri până nu-şi rezolvă problemele de securitate pe termen lung.
  • Opţiunea Isaraelului astăzi este să meargă până la capăt, să desfiinţeze Fâşia Gaza şi să o ocupe definitiv.
  • Cei din Fâşia Gaza vor ajunge nişte mercenari ai iranienilor pentru că tot ce am văzut azi e construcţie iraniană şi rusească, spune Adrian Sârbu la Ştirile Aleph News.
834 afișări

Monica Mihai: Îi convine cumva Israelului acest atac al grupării Hamas? Şi nu doar al grupării Hamas.

Adrian Sârbu: Israelul nu are decât o opţiune azi. Şi ea va fi afirmată în următoarele zile foarte ferm şi s-a văzut de altfel din poziţiile celor care erau ezitanţi. NATO, America, nu. Şi America, te-ai fi aşteptat la Biden să fie mai soft, nu, a fost foarte straight; Israelul merge până la capăt.

Ce înseamnă până la capăt?  Înseamnă să desfiinţeze Gaza, deci pe cetăţenii ăia să-i arunce afară. Nu ştiu unde o să se ducă. Poate îi aruncă în sud, în Sinai. Cu siguranţă, au planuri. Nu o să-i primească egiptenii, iordanienii nici atât. Deci cetăţenii ăia de acolo probabil că or să ajungă (…) nişte mercenari ai iranienilor pentru că tot ce am văzut azi e construcţie iraniană şi rusească.

Avem o situaţie în care Israelul va ocupa Gaza. Definitive. Israelul, care, din ziua de azi, e o ţară neliniştită, nesigură, cu un viitor economic pe termen scurt dubitabil. Eu nu aş vrea sa văd cum arată bursa din Tel Aviv mâine. Nu aş vrea să văd. Deci, până nu-şi rezolvă această problemă de securitate pe termen lung.

Israelul nu poate să se oprească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici