AEC: Elevii, obligaţi să participe la Ziua oraşului Constanţa/ „Somăm Inspectoratul Şcolar să nu promoveze atitudini demne de regimurile totalitare”

Mai mulţi elevi sunt obligaţi să participe la o paradă organizată marţi, cu ocazia Zilei Oraşului Constanţa, susţine Asociaţia Elevilor din Constanţa. Potrivit AEC, evenimentul aminteşte de manifestări din trecut, când „ordine de la centru” au scos sute de elevi la defilări.

613 afișări
Imaginea articolului AEC: Elevii, obligaţi să participe la Ziua oraşului Constanţa/ „Somăm Inspectoratul Şcolar să nu promoveze atitudini demne de regimurile totalitare”

AEC: Elevii, obligaţi să participe la Ziua oraşului Constanţa/ „Somăm Inspectoratul Şcolar Judeţean să nu promoveze atitudini demne de regimurile totalitare”

Într-un comunicat de presă, Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) susţine că a obţinut informaţii potrivit cărora Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a trimis o adresă circulară către unităţile de învăţământ din judeţ, prin care le-a solicitat să aducă elevi la o paradă ce va fi organizată, marţi după-amiază, cu ocazia Zilei oraşului Constanţa.

„Deşi există şcoli care au oferit opţiunea elevilor de a participa, fără nicio imperativitate, reprezentanţilor asociaţiei le-a fost reclamat că în licee precum Liceul Tehnic Pontica sau Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân elevii ar fi fost anunţaţi că vor participa la paradă, fără a putea alege acest lucru”, acuză reprezentanţii AEC în comunicatul de presă.

Ei consideră aceste întâmplări ca fiind similare cu cele de anul trecut, atunci când „ordine de la centru” au scos sute de elevi şi studenţi în stradă pentru a defila într-o astfel de paradă, pe care o compară cu cele organizate „în ţări precum Coreea de Nord, ţări comuniste unde liberul arbitru este un mit”.

„Urmărind programele de acest gen, ne întrebăm ferm: Are nevoie oraşul nostru de festivisme sau de o mai mare atenţie asupra felului în care e gestionat? Solicităm ferm primarului Constanţei, Decebal Făgădău, să dovedească interes real faţă de oraş, investind în educaţia de la nivel local, deoarece acesta e singurul mod prin care cetăţenii pot ajunge să iubească oraşul, aşa cum edilul îndeamnă. De asemenea, somăm Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa să se dezică de astfel de evenimente şi să nu promoveze atitudini demne de regimurile totalitare”, arată Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Primăria Constanţa organizează, marţi, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Oraşului, între care este prevăzută şi o paradă la care este anunţată participarea a 2.000 de persoane: sportivi, olimpici, militari, jandarmi călare, studenţi, elevi, cadre didactice, artişti, înalte feţe bisericeşti, reprezentanţi ai etniilor dobrogene şi oficialităţi. Aceasta ar urma să aibă loc de la ora 17.00, pe traseul Sala Sporturilor – Bulevardul Tomis - Piaţa Ovidiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici