Agenţia de turism care a abandonat un grup de elevi în Franţa, amendată cu 50.000 de lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat, vineri, cu 50.000 de lei, firma Avangarde Turism Club, cea care a abandonat mai mulţi elevi români în Franţa, fără a le asigura cazarea, dispunând şi măsura despăgubirii turiştilor.

25 afișări
Imaginea articolului Agenţia de turism care a abandonat un grup de elevi în Franţa, amendată cu 50.000 de lei

Agenţia de turism care a abandonat un grup de elevi în Franţa, amendată cu 50.000 de lei

"Astăzi, 9 mai, reprezentanţii agenţiei Avangarde Turism Club s-au prezentat la sediul Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti - Ilfov. Pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor prejudiciaţi, prin nerespectarea contractelor încheiate cu beneficiarii şi pentru folosirea practicilor comerciale incorecte, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a amendat firma cu 50.000 lei, dispunând şi măsura despăgubirii turiştilor", informează ANPC.

ANPC a cerut, marţi, poliţiei să identifice administratorii agenţiei Avangarde Turism Club care a trimis mai mulţi copii în Franţa fără să le asigure cazarea, după ce încercările instituţiei de a-i contacta au eşuat, a spus preşedintele autorităţii, Dan Vlaicu.

"Încă de miercuri (30 aprilie - n.r.) am primit o reclamaţie de la unul dintre părinţi în legătură cu acest caz. Imediat inspectorii ANPC s-au deplasat la sediile din Bucureşti ale firmei Avangarde, dar nu au găsit pe nimeni acolo. Ne vedem în situaţia ca după ce inspectorii au încercat mai multe zile la rând să-i găsească pe administratorii firmei, să trimitem o adresă Poliţiei, astăzi (marţi - n.r.), pentru a-i identifica pe aceştia şi pentru a cerceta problema din perspectiva infracţiunii de înşelăciune. O adresă similară am trimis şi la Parchet", a declarat Dan Vlaicu.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a declarat că o primă reclamaţie de la unul din părinţii copiilor a fost primită miercurea trecută, dar între timp inspectorii autorităţii au reuşit să discute şi cu alţi părinţi.

Dan Vlaicu a precizat că instituţia pe care o conduce a luat legătura şi cu autoritatea de turism, pentru a găsi modalităţi de despăgubire a celor păgubiţi.

"Este imperios necesar ca cei care au fost păgubiţi să primească despăgubiri. De asemenea, administratorii firmei trebuie să răspundă pentru ceea ce au făcut", a mai spus Dan Vlaicu.

Potrivit ANPC, agenţia Avangarde Turism Club are în Bucureşti trei puncte de lucru.

Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţi de agenţia Avangarde Turism Club în Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor, care au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului. Ulterior, ei au cerut sprijinul Ambasadei României şi au fost cazaţi la un hotel situat la 50 de kilometri de Paris, însă au fost nevoiţi să-şi achite cazarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici