Agresorul de la Oneşti mai avea patru condamnări. Poliţist: Nu era previzibil comportamentul violent

  • Gheorghe Moroşan avea patru condamnări înainte de a lua ostatice şi de a ucide două persoane.
  • Ultima condamnare a fost primită în Italia pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.
1769 afișări
Imaginea articolului Agresorul de la Oneşti mai avea patru condamnări. Poliţist: Nu era previzibil comportamentul violent

Agresorul de la Oneşti mai avea patru condamnări. Poliţist: Nu era previzibil comportamentul violent

Gheorghe Moroşan avea patru condamnări anterioare faptelor de luni, când a luat ostatici doi muncitori care făceau lucrări de reparaţii la apartamentul din care fusese evacuat.

Avea, însă, condamnări din 1987, 1991, 1993 şi din 2010, ultima din Italia pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Din toate aceste date, poliţiştii spun că nu au prevăzut un comportament violent.

Mai mult, verificările care s-au făcut la familie, mediile frecventate nu spuneau nimic că el ar putea avea acest declic, această explozie, nimic care să motiveze acest gest. De altfel, aşa cum au menţionat şi colegii, la un moment dat fusese adus într-un punct favorabil situaţiei, pentru că acceptase să intre în contact cu noi şi să vadă documentele”, spun reprezentanţii Poliţiei Bacău.

De asemenea, au fost făcute verificări şi la medici, dar nimic nu i-a condus pe poliţişti la concluzia că, la un moment dat, Gheorghe Moroşan va putea să se exteriorizeze într-un asemenea fel.

Unul dintre momentele bune în cadrul negocierilor a fost cel în care adjunctul Poliţiei Oneşti a discutat cu el.

„Nu era prieten, ci locuia la 2 – 3 blocuri cu agresorul. Îl cunoştea din vedere, şi-a dat masca jos în momentul în care a vorbit cu el. A fost un pas bun, un tampon care a diminuat ostilitate din partea agresorului”, au mai spus reprezentanţii Poliţiei.

Din păcate, operaţiunea de negociere a eşuat, în final, iar în jurul orei 19.00 agresorul i-a ucis pe cei doi muncitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici