Ai simptome de COVID-19? Aştepţi ambulanţa zile în şir

  • În ultimele 24 de ore, în Dolj, 130 de persoane au fost confirmate cu COVID-19
  • Pacienţii confirmaţi COVID sau cei cu simptome aşteaptă chiar şi patru zile până ajunge ambulanţa la ei
  • Asistenţii de la Ambulanţă recoltează probe pentru testele COVID-19 doar pe perioada zilei
3005 afișări
Imaginea articolului Ai simptome de COVID-19? Aştepţi ambulanţa zile în şir

Ai simptome de COVID-19? Ai două opţiuni: te duci singur la o clinică să-ţi faci testul sau suni la Ambulanţă. În Craiova, pentru a doua opţiune, să ştii că aştepţi cu zilele. Sunt doar două salvări care trebuie să ajungă, zilnic, chiar şi la peste o sută de adrese din tot judeţul Dolj.

Liliana a simţit-o pe pielea ei. Este infirmieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. De marţi se simpte rău, iar simptomele pe care le are o fac să bănuiască o infecţie cu SARS-COV-2. A sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă să-i recolteze probe pentru COVID-19. După patru zile, salvarea încă nu ajunsese la ea.

„Au spus să am răbdare că o să vină că au foarte multe solicitări şi n-au cum să ajungă. (…) Sunt de patru zile în casă. Mă simt rău de marţi.(...) Am avut febră şi dureri în gât şi stare din asta apatică. Adică fără poftă de mâncare, stări de greaţă”, povesteşte ea.

Ca Liliana sunt zeci de persoane care aşteaptă cu zilele echipajul medical care să le transporte la spital pentru că au COVID-19 sau să le recolteze probe pentru testul COVID. Traian Măgală, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Dolj, spune că zece echipaje lucrează zilnic, la staţia de salvare din Craiova, dar doar două se ocupă de cazurile de Covid.

„Media, pe zi, a solicitărilor pentru recoltare pentru COVID-19 este undeva de 40-50 de pacienţi, răspândiţi pe toată aria judeţului Dolj.(...) Noi avem dedicate, pe timpul zilei, două echipaje care de tip B2, care nu sunt numai pentru recoltare, sunt şi pentru transportul pacienţilor confirmaţi”, spune Traian Măgală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici