Ajutoare alimentare pentru aproape 90.000 de bucureşteni

Municipalitatea a anunţat că de luni începe distribuirea celor 13 kilograme de făină distribuite în cadrul programului PEAD 2009 pentru un număr de 89.523 bucureşteni care se încadrează la categoria persoanelor defavorizate, iar din octombrie câte cinci kilograme de zahăr de persoană.

150 afișări
Imaginea articolului Ajutoare alimentare pentru aproape 90.000 de bucureşteni

Ajutoare alimentare pentru aproape 90.000 de bucureşteni (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de luni al Primăriei Municipiului Bucureşti, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a început distribuţia pentru persoanele defavorizate a 13 kilograme de făină oferite în cadrul programului PEAD 2009.

Programul se derulează în conformitate cu HG 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitară destinate categoriile de persoane defavorizate din România.

Astfel, în Capitală vor beneficia de prevederile acestui program un număr de 89.523 de persoane din care 11.982 şomeri, 46.341 persoane cu handicap grav sau accentuat, 29.435 de pensionari şi 1.765 beneficiari ai venitului minim garantat.

Potrivit municipalităţii, termenul limită până la care bucureştenii care se încadrează în această categorie pot intra în posesia acestor produse este 20 decembrie, reprezentanţii municipalităţii arătând că din luna octombrie va începe şi distribuţia celor cinci kilograme de zahăr de persoană.

De asemenea, după data de 15 septembrie, cetăţenii vor putea ridica produsele de la sediul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din sectoarele în care domiciliază. Astfel, în sectorul 1 beneficiază de aceste produse 7.558 de persoane, în sectorul 2 - 10.296, în sectorul 3 - 8.016, în sectorul 4 - 5.520 persoane, în sectorul 5 - 8.259 persoane şi în sectorul 6 - 8.455.

Beneficiarii urmează să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate, cu talonul de pensie în original şi copie xerox ori cu talonul pentru indemnizaţia de şomaj în original şi copie xerox, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici