Al doilea deces în România cauzat de gripa porcină

Cea de-a doua persoană din România care a decedat din cauza gripei cu virusul A/H1N1 este o femeie în vârstă de 58 de ani, din judeţul Botoşani, potrivit unor surse sanitare din judeţ. Conform surselor citate, femeia, din localitatea Bucecea, judeţul Botoşani, a murit luni seară, la Spitalul Judeţean, unde fusese internată la sfârşitul săptămânii trecute, la secţia de boli infecţioase.

70 afișări
Imaginea articolului Al doilea deces în România cauzat de gripa porcină

Al doilea deces în România cauzat de gripa porcină (Imagine: Mediafax Foto)

MS: Femeia din Botoşani care a murit de gripă nouă avea diabet zaharat şi obezitate

Femeia care a murit din cauza gripei cu virusul A/H1N1 avea, ca boli asociate, diabet zaharat şi obezitate, precizează, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Confrom unor surse sanitare din judeţ, Niculina Bărbosu, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Bucecea, judeţul Botoşani, a murit luni seară, la Spitalul Judeţean, unde fusese internată la sfârşitul săptămânii trecute, la secţia de boli infecţioase.

Ea era diagnosticată cu gripă cu virusul A/H1N1 şi cu bronho-pneumonie, potrivit surselor citate.

Ministerul Sănătăţii precizează că starea celor 10 pacienţi internaţi la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi cu forme severe de gripă cu virus A/H1N1 este stabilă.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, potrivit MS.

"Numărul total al cazurilor confirmate în România, până la data de 24.11.2009, ora 12:00, este de 2258 (față de numărul total de 1966 de cazuri, declarate ieri, și alte 190 de cazuri noi, declarate astăzi, se adaugă încă 102 cazuri de îmbolnăviri cu AH1N1, datorită reevaluării epidemiologice a focarului Sinaia - prin confirmarea clinică și epidemiologică a 4 cazuri - și neraportării, de către DSP Botoșani, a 98 de cazuri confirmate pe criterii clinice și epidemiologice)", mai precizează ministerul.

De asemenea, de marţi, sunt suspendate pentru şapte zile cursurile la Şcoala "Spiru Haret" nr. 18 şi la Colegiul Tehnic "Dumitru Mageron" din Bacău, dar şi la Grădinița "Little Angels Nursery" din Capitală.

La nivel mondial, numărul deceselor prin gripa nouă a ajuns la 7.860. Dintre acestea, 1.265 au fost înregistrate în SUA, 216 în Marea Britanie, 76 în Italia, 34 în Germania, 7 în Ungaria, 11 în Suedia, 115 în Spania şi 23 în Norvegia, potrivit MS.

Primul deces prin gripă nouă a fost confirmat, luni, la un bărbat din Siret.

Care sunt simptomele gripei porcine?

  • febra,
  • oboseala,
  • inapetenţa,
  • tuse,
  • durere în gât.

Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?

  • acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;
  • spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;
  • evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;
  • încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;
  • dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnave

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici