ALERTĂ în Vrancea: O fetiţă şi mama ei, atacate şi rănite de o ursoaică/ Localnicii nu vor să mai iasă, de frică, din case

O fetiţă în vârstă de 11 ani şi mama ei au fost atacate şi rănite, vineri, de o ursoaică, în timp ce se aflau cu oile la păscut în comuna Vizantea-Livezi, din judeţul Vrancea. Cele două au fost transportate la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1687 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Vrancea: O fetiţă şi mama ei, atacate şi rănite de o ursoaică/ Localnicii nu vor să mai iasă, de frică, din case

ALERTĂ în Vrancea: O fetiţă şi mama ei, atacate şi rănite de o ursoaică/ Localnicii nu vor să mai iasă din case de frică

Potrivit autorităţilor din comună, incidentul a avut loc vineri dimineaţă. Ursoaica a atacat prima dată copilul, dar intervenţia mamei i-a salvat viaţa. Fata a scăpat cu câteva răni, însă femeia a fost muşcată de picioare şi a ajuns în stare gravă la spital.

„Vineri dimineaţă s-a întâmplat, nu în pădure, ci foarte aproape de localitatea Livezi, este un teren în extravilanul localităţii. Femeia era cu oile pe deal, cu ea era şi fata ei de 11 ani. Ursul a muşcat-o pe mamă în zona picioarelor, pe fetiţă a muşcat-o de spate. Ele au ţipat şi au avut noroc că ursoaica era cu puii. Puii au fugit şi ursoaica s-a luat după ei. Cele două victime au fost transportate la spitalul din Vidra cu maşina viceprimarului. Era mult sânge, când a ajuns la spital femeia nu a mai putut să meargă, îi amorţiseră picioarele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre angajatele Primăriei Vizantea-Livezi.

Localnicii spun că din cauza urşilor le este frică să mai iasă din case. În zona în care au fost atacate mama şi fiica, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. De asemenea, joi seara un alt urs a intrat în mai multe gospodării. Astfel de vizite nedorite se întâmplă frecvent, spun localnicii.

„Tot acolo, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. Ulterior, s-au organizat vânători, nu ştim dacă au prins ursul ucigaş. Nouă ne este frică, aseară, de exemplu, un urs a intrat într-o casă. Lumea este speriată, urşii trec frecvent prin grădini. Anul acesta nu prea au ce să mănânce în pădure şi coboară în sate”, s-a plâns o localnică.

După ultimele incidente, localnicii vor solicita autorităţilor să elibereze o autorizaţie de împuşcare a urşilor periculoşi.

Taguri:
atac,
urs,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici