Alex Pascu, fiul Anei Pascu şi component al trupei Goodbye to Gravity, printre răniţii din club

Alexandru Pascu, component al trupei Goodbye To Gravity, şi fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, se află printre persoanele rănite, vineri, în incendiul de la Clubul Colectiv din Capitală.

5167 afișări
Imaginea articolului Alex Pascu, fiul Anei Pascu şi component al trupei Goodbye to Gravity, printre răniţii din club

Alex Pascu, fiul Anei Pascu şi component al trupei Goodbye to Gravity, printre răniţii din club (Imagine: Andreea Tanase / Mediafax Foto)

Într-un mesaj postat pe site-ul oficial, Federaţia Română de Scrimă şi-a exprimat sprijinul şi compasiunea faţă de victimele tragediei, subliniind că printre răniţi se află şi Alex Pascu, basistul trupei.

"Din păcate, printre răniţi se află şi Alexandru Pascu, fiul doamnei Ana Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă. Conducerea Federaţia Română de Scrimă, angajaţii, antrenorii şi sportivii sunt alături de doamna Ana Pascu în aceste clipe deosebit de dificile şi speră ca Alexandru şi ceilalţi oameni răniţi vineri seară să îşi revină cât mai curând", scrie sursa citată.

Într-o publicaţie de profil, Metalfan, Alex Pascu declara, întrebat fiind dacă numele albumului lansat în 30 octombrie 2015, Mantras of War, are un substrat politic cu privire la situaţia fierbinte din zona României, şi anume conflictul din Ucraina sau este doar un nume care sună bine, Alex Pascu a răspuns: "Am încercat să găsim "firul roşu" care leagă acest album, iar tematica versurilor de multe ori era conflictul - nu neapărat conflictul armat propriu-zis, cât conflicte interioare, spirituale sau personale. A fost un moment chiar amuzant când Kostas Kalimeris, inginerul care a mixat albumul, după ce a ascultat un pasaj foarte heavy, a exclamat încântat: „Sounds like WAR!”. Ne-a plăcut ideea de contradicţie a mantrelor - care, în esenţă sunt incantaţii pozitive - cu războiul şi conflictul".

Alex Pascu se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, prognosticul medicilor rămânând rezervat.

O piesă de pe albumul lansat vineri seară, la fosta fabrică "Pionierul”, este: „Ziua in care vom muri”.

Pe de altă parte, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de familiile celor afectaţi în incendiul din Capitală. În acest sens, MTS recomandă tuturor angajaţilor şi familiilor acestora, tinerilor şi sportivilor ca, începând din 1 noiembrie, să doneze sânge.

"Ne exprimăm solidaritatea şi compasiunea faţă de familiile celor afectaţi în evenimentele din seara trecută. Suntem alături de ei şi îi spijinim cu toate mijloacele de care dispunem. Fac un apel către angajaţii MTS, către tineri, liderii mişcării de tineret şi către studenţi, către sportivi, iubitori ai sportului şi familiile acestora să se prezinte, începând cu 1 noiembrie, la centrele de donare de sânge pentru a sprijini eforturile de salvare şi recuperare a celor afectaţi în incendiu", a declarat Gabriela Szabo pe site-ul oficial al MTS.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucureşti.

Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici