Proteste în faţa Guvernului. Ţară, ţară, vrem la nuntă! Alin Caraman, proprietarul Bon Mariage: ,,Avem impresia că pentru guvernanţi industria asta nu există” / ,,Mi-aş dori ca oamenii să înţeleagă că nunta nu este peiorativă”

  • Alin Caraman: ,,Mi-aş dori foarte tare să schimb această mentalitate pentru că atunci când pui în coadă de nuntă, capătă automat acel lucru un aspect peiorativ”
  • Alin Caraman, apel către guvernanţi: ,,O vorbă este mai mult decât suficient pentru a porni o industrie. Eram într-o industrie, în care mă gândeam: nu ai cum să închizi… Şi în război lumea se căsătoreşte”
  • Alin Caraman: ,,Prin definiţie, industria nunţilor este o politică de jecmăneală”
  • Alin Caraman, despre nunţi celebre: ,,Am făcut lui Băsescu, lui Tăriceanu, lui Dragnea. Chiar au fost oameni minunaţi şi s-a lucrat extraordinar de bine cu ei”
292 afișări
Imaginea articolului Proteste în faţa Guvernului. Ţară, ţară, vrem la nuntă! Alin Caraman, proprietarul Bon Mariage: ,,Avem impresia că pentru guvernanţi industria asta nu există” / ,,Mi-aş dori ca oamenii să înţeleagă că nunta nu este peiorativă”

Proteste în faţa Guvernului. Ţară, ţară, vrem la nuntă! Alin Caraman, proprietarul Bon Mariage: ,,Avem impresia că pentru guvernanţi industria asta nu există” / ,,Mi-aş dori ca oamenii să înţeleagă că nunta nu este peiorativă”

Alin Caraman – proprietar Bon Mariage şi preşedinte al Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor – îţi vorbeşte despre organizarea nunţilor în era Covid-19.

Cum procedez dacă vreau să mă mărit sau să mă însor? Se va ajunge, pe viitor, la scenariul, tragico-comic – ca nuntaşii să vină cu testul PCR sau cu certificatul de vaccinare la ei? De ce industria organizării de evenimente nu este un sector prioritar pentru autorităţi?

Alin Caraman îţi vorbeşte şi despre protestul ce are loc azi (n.r. – miercuri, 10 martie 2021), între orele 14.00- 16.00 în faţa Guvernului. Cei 249.000 de oameni din Industria Nuntilor din România cer să fie fie ajutaţi cu măsuri concrete, într-o perioadă în care evenimentele sunt blocate total de restricţii.

Cifrele oferite de Alin Caraman nu sunt deloc optimiste. Altfel, în 2020 un număr de 128.610 cupluri urmau să se căsătorească şi 4.700 de locaţii de nuntă sunt momentan închise.

,,Am ajuns săptămâna aceasta la peste 200 de firme în această asociaţie extrem de tânără. Asociaţia are trei săptămâni de viaţă, dar industria, fiind foarte lovită, impactul a fost foarte mare. Mâine, în Piaţa Victoriei, cerem doar să fim auziţi. Avem impresia că pentru guvernanţi, industria asta nu există. Este o industrie cu foarte mulţi oameni implicaţi.

Dacă vorbim de HoReCa, erau 400.000 de oameni în HoReCa, iar la noi sunt 290.000, în turism 235.000 şi în cultură 225.000 de oameni. Industria noastră nu a beneficiat de ajutoare din partea statului. Ar fi minunat să fie la un moment dat şi sperăm să fie ceva din ajutorul HoReCa. Nu cerem să începem mâine activităţile pentru că trăim în acelaşi Univers şi pe aceeaşi planetă ca toată lumea. Ne dorim o predictibilitate şi cerem ceea ce se întâmplă în restaurante. În restaurante, cârciumarii cât şi cei care trec pragul, ştiu foarte bine cam care sunt regulile.”

Alin Caraman: ,,Poţi să faci nunţi scumpe sau ieftine cu bun gust!”

Alin Caraman mărturiseşte că – deşi pentru autorităţi industria organizării de evenimente nu pare să fie deloc prioritară – în spatele organizării unui eveniment precum o nuntă, este foarte multă muncă, răbdare, multă voinţă, bun gust şi o investiţie serioasă.

Tocmai de aceea, invitatul lui Vlad Craioveanu susţine că nunta – cel mai frumos moment din viaţa unui cuplu –  nu  poate fi perceput ca ceva peiorativ ce poate fi amânat fără termen.

Este însă bunul gust proporţional cu banii investiţi într-o nuntă cu ştaif, o nuntă de lux?

,,Bunul gust nu e ieftin neapărat, dar poate fi şi ieftin. Nu au nicio legătură una cu alta, bugetul cu bunul gust. Poţi să faci nunţi scumpe sau ieftine cu bun gust, poţi să faci nunţi fără bun gust, la fel, scumpe sau ieftine.”

Alin Caraman: ,,Toţi oamenii au un stres în momente ca acestea, oricât de grei ar fi ei!”

Îţi mai spun că agenţia Bon Mariage organizează unele dintre cele mai mediatizate nunţi din România. Printre nuntaşi se numără şi persoane publice, vedete şi politicieni. Nuntă mare, remuneraţie după buget!

,,Am făcut lui Băsescu, lui Tăriceanu, lui Dragnea. Chiar au fost oameni minunaţi şi s-a lucrat extraordinar de bine cu ei. E un lucru extraordinar ca oameni care aceştia care vin şi se lasă pe mâna ta. Toţi oamenii au un stres în momente ca acestea, oricât de grei ar fi ei.”

Alin Caraman: ,,Am reuşit să schimbăm mentalităţi!”

Alin Caraman susţine însă că mentalităţile oamenilor în ceea ce priveşte organizarea nunţilor s-au schimbat în bine. Oricâţi bani ar avea, unii oameni merg pe varianta simplităţii şi a bunului gust. Invitatul lui Vlad Craioveanu şi-ar dori însă ca, în România, nunta să nu mai aibă o conotaţie peiorativă.

,,Oamenii nu mai vor extravaganţă. (…) Oamenii se duc către nunţi de bun simţ. Mulţi nu epatează. Oamenii şi-au dat seama că-şi pot face ceva de bun-simţ, de bun-gust. Din ’99, de când ne-am înfiinţat, am reuşit să schimbăm mentalităţi. Mi-aş dori foarte tare să schimb această mentalitate pentru că atunci când pui în coadă de nuntă, capătă automat acel lucru un aspect peiorativ. Mi-aş dori ca oamenii care nu sunt în elementul ăsta să înţeleagă că nunta nu este peiorativă. În momentul ăsta furnizorii, din toate domeniile, chiar au ajuns la un moment înalt”, conchide Alin Caraman.

Însura-m-aş şi n-am cum…

Alina Caraman îţi spune care este, în concepţia lui, trendul anului 2021 în materie de nunţi.

,,Eu i-aş trimite totuşi către natură. Distanţare socială, aer liber. Cred că am stat foarte mult în casă”, explică proprietarul Bon Mariage.

Alin Caraman: ,,Va urma o astfel de politică de jecmăneală. Va fi neplăcut.”

,,Eu am făcut Politehnica, dar cu predare în limba  germană. Şi veneau profesorii de la marketing şi ne învăţau – este ciudat să auzi asta din gura unui neaţm- cum este cu politica de jecmăneală. Şi este în marketing această politică de jecmăneală. (…) Prin definiţie, industria nunţilor este o politică de jecmăneală. Ăsta a fost secretul pentru care totuşi rezistăm din ’99. Sigur, politica asta de jecmăneală merge pe termen scurt şi mediu, însă apoi oamenii încep să-şi dea seama cum stă treaba. Va urma o astfel de politică de jecmăneală.Va fi neplăcut.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici