Alin Cocoş a fost scos de sub urmărire penală

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti l-au scos de sub urmărire penală pe Alin Cocoş, fiul vitreg al ministrului Turismului, Elena Udrea, în cazul accidentului în care acesta a fost implicat în 2008, pe DN 1, celălalt şofer fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

301 afișări
Imaginea articolului Alin Cocoş a fost scos de sub urmărire penală

Alin Cocoş a fost scos de sub urmărire penală (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Alin Cocoş a fost urmărit penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului în care a fost implicat în 2008, pe Drumul Naţional 1, în apropiere de Ploieşti şi în urma căruia o femeie însărcinată şi fiica acesteia, în vârstă de doi ani, au murit.

Potrivit datelor furnizate, marţi, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru ucidere din culpă a lui Alin Cocoş considerând că acesta nu a încălcat nicio dispoziţie legală.

Totodată, s-a decis neînceperea urmăririi penale împotriva acestuia pentru vătămare corporală din culpă pe motiv că celălalt şofer implicat în accident nu a formulat plângere penală prealabilă în acest sens.

Conform sursei citate, soluţia procurorilor s-a bazat pe expertiza tehnică privind dinamica producerii accidentului, expertiză potrivit căreia autoturismul Audi A 6 condus de Cocoş circula cu o viteză de aproximativ 95 – 100 de kilometri la oră, iar Dacia condusă de celălalt şofer, care a încercat să vireze la stânga, avea o viteză de cel mult 10 kilometri la oră.

În baza declaraţiilor martorilor, anchetatorii au stabilit că Alin Cocoş a sesizat că Dacia a intrat pe banda sa de mers în momentul la care se afla la o distanţă de 20 – 30 de metri de aceasta şi, conform calculelor, Cocoş ar fi putut evita producerea accidentului dacă ar fi avut o viteză de cel mult 50 de kilometri pe oră. De asemenea, ancheta a arătat că viteza cu care rula maşina condusă de Alin Cocoş este cea legală şi că nu exista niciun motiv care să impună şoferului reducerea vitezei.

Totodată, anchetatorii au mai stabilit că celălalt şofer, Sorin Tache, "ar fi putut evita producerea accidentului dacă se asigura corespunzător înainte de a efectua virajul la stânga, asigurare care presupunea aprecierea corectă a distanţei la care se afla autoturismul Audi A 6, a vitezei cu care acesta se deplasa dar şi a momentului în care virajul s-ar fi putut efectua fără a împiedica circulaţia autovehiculelor din sens opus", arată purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procuror Viorica Costea.

Cauza se află în curs de cercetare la Judecătoria Ploieşti.

Alin Cocoş, fiul vitreg al Elenei Udrea, a fost implicat într-un accident rutier produs pe DN 1, la kilometrul 70, în 22 februarie 2008. Cocoş se deplasa dinspre Braşov către Ploieşti când maşina acestuia a intrat în coliziune cu o Dacia care circula din sens opus şi al cărei şofer a încercat să vireze la stânga. În urma impactului, soţia şoferului Dacia, care era însărcinată, precum şi fiica lor în vârstă de doi ani au murit pe loc.

Poliţiştii de la Serviciul Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Judeţene Prahova au anchetat acest caz timp de nouă luni, după alte patru luni procurorii trimiţându-l în judecată pe şoferul Daciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici