Alţi doi câini, ridicaţi din zona unde a fost găsit cadavrul femei muşcate

Alţi doi câini au fost ridicaţi de hingherii bucureşteni din parcul unde a fost găsit cadavrul femeii muşcate, pentru capturarea animalelor fiind nevoie de trei acţiuni, în condiţiile opoziţiei manifestate de paznici şi cetăţeni aflaţi în zonă, a declarat vineri coordonatorul ASPA, Răzvan Băncescu.

75 afișări
Imaginea articolului Alţi doi câini, ridicaţi din zona unde a fost găsit cadavrul femei muşcate

Alţi doi câini, ridicaţi din zona unde a fost găsit cadavrul femei muşcate (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Din parcul unde a fost găsit cadavrul femeii au fost ridicaţi, joi, şapte câini.

Acţiunile au continuat în noaptea de joi spre vineri şi vineri dimineaţă, când hingherii au capturat alţi doi câini. Unul dintre aceştia era microcipat de CTV Sector 2, iar al doilea figurează ca adoptat de o persoană fizică, a precizat coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

"A fost însă nevoie de trei acţiuni, din cauza faptului că s-au opus paznici din zonă şi cetăţeni, care au tras de plasele plasele hingherilor şi au eliberat iniţial animalele, astfel că s-a cerut sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor", a mai spus Băncescu.

Referitor la câinii capturaţi joi, trei dintre aceştia erau microcipaţi de CTV Sector 2, iar alţi doi erau ai Asociaţiei "Cuţu-Cuţu". Un alt câine era adoptat de o persoană fizică, iar cel de-al şaptelea, aparent bolnav şi orb, nu figurează în nicio evidenţă, au precizat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ASPA.

Toţi cei nouă câini au fost ridicaţi dintr-un parc aflat în zona Obor după ce acolo a fost găsit cadavrul unei femei fără adăpost în vârstă de 45-50 de ani, încă neidentificată, care prezenta urme de muşcături.

În acest caz, se fac cercetări de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul.

Potrivit constatărilor preliminare ale autopsiei, sub rezerva efectuării unor teste toxicologice, moartea femeii a fost cauzată de o "intoxicaţie etilică (cu alcool - n.r.) acută cu aspirat alimentar gastric", s-a precizat într-un comunicat de vineri al anchetatorilor.

Anchetatorii au mai spus că în absenţa rezultatelor de la testele toxicologice, "nu se poate preciza, în acest moment, o legătură de cauzalitate între leziunile constatate şi deces".

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că medicii legişti care au realizat autopsia femeii fără adopost găsită moartă într-un parc din Capitală au stabilit vineri că aceasta era în viaţă atunci când a fost muşcată de câinii maidanezi, dar nu s-au putut pronunţa dacă aceasta a murit din cauza rănilor.

Conform Legii 258/2013, pentru modificarea şi completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, abandonarea câinilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici